Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan'a ateşkes için 3 şart koştu - Son Dakika
Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan'a ateşkes için 3 şart koştu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ulusa sesleniş konuşmasında Ermenistan'a ateşkes için 3 şart koştu. Aliyev, "Özür dileyecekler. Karabağ'ın Ermenistan'ın olmadığını açıklayacaklar. Çekilmek için net takvim açıklamalılar" ifadelerini kullandı.

04.10.2020 19:38  Güncelleme: 10:02

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ulusa sesleniş konuşması yaptı. Tüm tarihi eserlerin ve camilerin yıkıldığını, zarar gören şehirlerin restore edileceğini belirten Aliyev, "Azerbaycan halkının iradelerini kırmaya çalıştıklarını gördük. Bunu Temmuz ayında Tovuz şehrimizde gördük. Hiçbir sebep yokken saldırdılar" ifadelerini kullandı.

PAŞİNYAN'A SERT TEPKİ: HER GÜN BİR LİDERİ ARIYOR

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı eleştiren Aliyev, "Her gün bir dünya liderini arıyor. Aramadığı adam kalmadı. Sen kimsin ki bize şart koşuyorsun? Şimdi ne şartı koyacaksın? Ateşkes için yalvarıyorsun" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan'a ateşkes için 3 şart koştu
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan

ATEŞKES İÇİN 3 ŞART KOŞTU

Aliyev konuşmasında, Ermenistan'a ateşkes için 3 şart koştu. Aliyev, "Özür dileyecekler. Karabağ'ın Ermenistan'ın olmadığını açıklayacaklar. Çekilmek için net takvim açıklamalılar" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan'a ateşkes için 3 şart koştu
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev

9 KÖY DAHA ERMENİSTAN İŞGALİNDEN KURTARILDI

Öte yandan İlham Aliyev, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan işgali altındaki 9 köyün daha kurtarıldığını ifade etti.

Aliyev paylaşımında, "Ordu, Cebrail şehrinin kontrolünü, ayrıca Cebrail bölgesindeki Karhulu, Şükürbeyli, Yukarı Maryan, Çeleken, Taşkesen, Horovlu, Diçal, Mahmudlu ve Caferabad köylerinin kontrolünü ele geçirdi" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan ordusu, Karabağ'da 9 köyü daha Ermenistan işgalinden kurtardı

ERMENİSTAN'DAN ATEŞKES ÇAĞRISI

İşgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ'da son günlerde önemli toprak kayıpları yaşayan Ermenistan, Minsk Grubu üçlüsü Rusya, ABD ve Fransa'nın çağrısına karşılık "Ateşkesi görüşmeye hazırız" açıklamasını yapmıştı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan\'a ateşkes için 3 şart koştu

Son Dakika Dünya Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan'a ateşkes için 3 şart koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • kafkas: ne şartı be bu ne demek ateşkesiçin 3 şart ne oldu aliyev ermenilere kıyamıyormu böyle saçmalıkmı olur ateş kes yok istemiyoruz işgal altında 1 karış toprak kalmayacak şekilde hepsi alınmalı ateşkes yok devam tamamı kurtarılana kadar 12 2 Yanıtla
    asd: adam sart kosmak zorunda ve bakarsan sartlarının arasında dağlık karabağ bölgesını bosatlmaları var bu sekılde davranmaz ise kendını dunya kamuoyu onunde haklı çıkramaz bu da sarklı devletlerın fıılen degıl dırek sahaya gırmelerıne neden olur bu da iyi şartlar doğurmaz suan izlenen bu yol doğru yol 2 0
  • .: Şart mart yok vura vura ermenistanın da tamamını alın artık, bu pislikler tamamen temizlensin 9 0 Yanıtla
    kütşat çakır: sınır ihlali öyle değil giremez.. diğer ülkeler zıplar.. keşke hepsi karabağa gelse... 0 0
  • HANDAN: KARABAĞ ERMENİLERIN DIR ERMENİLERIN DE OLACAK. 0 6 Yanıtla
    BEŞİKTAŞ: ACABA NE İÇİYOR BU ARKADAŞ BENDE İSTİYORUM TÜRKÜN GİRİP DE ALAMADIĞI TOPRAK MI VAR Kİ ERMENİ TOPRAĞI OLACAK ORASI ÖDÜNÇ VERDİK SAHİPLENDİLER MEKANIN SAHİBİ GELDİ HERKES HADDİNİ BİLECEK. 2 0 turan: karabag ermenilere mezar olacak. 0 0
  • babacino3469: ne ateskesi vurun erivana kadar durmak yok yola devam 2 0 Yanıtla
  • kAFKAS KARTALI: PAŞİNYAN AZERBAYCANA SALDIRARAK PİŞMANYAN OLDU. 1 0 Yanıtla
  • Paşinyan korkak: Her gün bir lideri arayarak imdat diyor.Madem öyle niye Azerbaycan saldırdın.Artık sen kimse Türklerin elinden alamaz.Aşağışılık korkaklar.Dedeleriniz de böyleyd. 1 0 Yanıtla

Advertisement