Bağcılarlı Anneler Meslek Sahibi Oluyor - Son Dakika
Güncel

Bağcılarlı Anneler Meslek Sahibi Oluyor

Bağcılarlı Anneler Meslek Sahibi Oluyor

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi, anneleri meslek sahibi yapmaya devam ediyor.

12.06.2014 15:24

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi, anneleri meslek sahibi yapmaya devam ediyor. 150'ye yakın kursun verildiği merkezde, 2011'den bu yana toplam 4 bin kursiyer meslek sahibi oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı törenle 2011 yılında hizmete sunulan Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi, faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde 40 branşta açılan 150'ye yakın kurs, Bağcılarlı annelerin ikinci adresi olurken, 4 bin kursiyer de meslek sahibi oldu.

Üretime katkıda bulunmaya başladığı günden bu yana mutluluk duyduğunu belirten ev hanımı Şirin Güneş (56), "İyi ki gelmişim. Güzel bir arkadaşlık ortamında meslek öğreniyorum" dedi. Nuran Bodurlar (50) da arkadaşlarıyla sohbet ederek sıkıntılarını paylaştıklarını ve daha pozitif düşünmeyi başardıklarını anlatarak, "Eve gittiğimde de yüzüm gülüyor. Şimdi yaptığım her şeyden keyif alıyorum" diye konuştu.

Merkeze psikolojik sorunları sebebiyle geldiğini ifade eden ev hanımı Hatice Abut, çok sıkıntılı günler geçirdiğini ifade etti. Abut, "Kardeşim vefat ettikten sonra bunalıma girdim. Dışarı çıktığım vakit evimi dahi bulamıyordum. Her şeyi unutuyordum. Ancak, buraya başladıktan sonra şükürler olsun sıkıntılarımı unuttum. Hatta doktorumun verdiği psikoloji ilaçlarını bile kullanmıyorum. İhtiyacım kalmadı. Eşim bile beni kaybolurum endişesiyle bir yere bırakmıyordu. Merkezde, güzel arkadaş ortamında çiçek yaparken üzüntümü unutuyorum. Bu merkezi hizmete sunan Başkanımız Lokman Çağırıcı'ya çok teşekkür ediyorum" dedi.

İğne oyası ve folyo kursuna katıldığını anlatan Betül Ayva (53) ise, öğrendikleriyle 2 tabak, bir resim çerçevesi, nişan tepsisi, iki pano yaptığını söyleyerek, "Yaptıklarımı ücretini ödeyerek komşularım alıyor. Böylece aileme maddi destekte bulunuyorum. Nişan tepsisini hayır işinde kullanacağım" şeklinde konuştu.

"TAVUS KUŞU ŞEKLİNDE ESMA ÜL HÜSNA"

Kursiyerlerin yaptığı Tavus Kuşu şeklindeki Esma ül Hüsna yoğun ilgi görüyor. İki ay emek verilerek yapılan ürünün yapımında gerçek tavus kuşu tüyü ile savaroski taşı kullanılmış. Çift boyutlu ışıklandırmalı eser 1700 lira değerinde. Yine "Muhammed" yazılı led ışıklı savaroski taşlı pano ile bir kanadında Nas diğerinde de Felak suresi yazılı ışıklı yusufcuk kuşu çalışması da dikkat çekiyor.

Kadınların önceki yıllarda hayatın her alanında yeterince yer almadığına dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, son 10 yılda kadınlara, çocuklara ve engellilere yönelik önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bağcılarlı Anneler Meslek Sahibi Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement