Bağlar Belediye Başkanı Akat Polis İkinci Kez Sağlık Merkezimizi Bastı - Son Dakika
Güncel

Bağlar Belediye Başkanı Akat Polis İkinci Kez Sağlık Merkezimizi Bastı

Bağlar Belediye Başkanı Akat Polis İkinci Kez Sağlık Merkezimizi Bastı

Diyarbakır' da, merkez Bağlar İlçesi ile Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kardelen Ana Çocuk Sağlık Merkezi'ne baskın düzenleyen polislerin, burada tedavi gören 15 Kobani'linin fotoğraflarını çekip parmak izlerini aldığı belirtildi.

05.11.2014 13:11

Diyarbakır' da, merkez Bağlar İlçesi ile Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kardelen Ana Çocuk Sağlık Merkezi'ne baskın düzenleyen polislerin, burada tedavi gören 15 Kobani'linin fotoğraflarını çekip parmak izlerini aldığı belirtildi. Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat, savaşlarda bile hastanelere dokunulmadığını belirterek, polisin iki kez sağlık merkezini bastığını söyledi.

Bağlar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Büyükşehir ve Bağlar Belediyesi'ne bağlı olan Kardelen Ana Çocuk Sağlık Merkezi'ne dün saat 01.00 sıralarında polis baskın düzenledi. Kapıların kırılarak içeri girildiği belirtilen açıklamada, polislerin çalışanları yere yatırıp, tedavi gören 15 Kobani'linin fotoğraflarını çektiği ve parmak izlerini aldığı belirtildi. Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat, sağlık merkezinde 15 Kobani'linin yattığını, bunların devletin hastanelerinden merkeze geçiş yaptıklarını söyledi. Akat Savaşların yaşandığı hiçbir ülkede asla hastaneler basılmamıştır. Ama, maalesef burada bu yaşanmaktadır. Emniyetin bu tutumunu kınıyoruz. İki defadır sağlık merkezimiz baskına uğruyor. Geçen defa yapılan baskında 46 hastamızı götürüp getirdiler. Yatanların hasta psikolojisi yetmiyormuş gibi bu hastaları yine tartaklayıp rahatsız etmek ne kadar doğru. Bu hangi ahlaka hangi insanlığa hangi vicdana sığar. Bunu kınayarak tekrardan suç duyurusunda bulunacağızdedi.

Diyarbakır Emniyet Mdürlüğü yetkilileri, söz konusu baskını doğrulayarak, Suriye'den gelen bazı YPG'lilerin tedavi edildiği istihbaratı üzerine operasyonun gerçekleştirdiklerini ve alınan parmak izi ve fotoğraflarında eşleştirmelerde kullanılmak için alındığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bağlar Belediye Başkanı Akat Polis İkinci Kez Sağlık Merkezimizi Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement