Bahçelievler Kışa Hazır - Son Dakika
Güncel

Bahçelievler Kışa Hazır

Esnafa Tuz Desteği

29.12.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara bölgesi ve İstanbul'u yarından itibaren etkisi altına alması beklenen olası kar yağışı öncesinde yoğun çalışma başlatan Bahçelievler Belediyesi, ilçedeki esnaflara, olası buzlanmalarda dükkânları önünde kullanmaları için tuz dağıttı. 10'ar kiloluk çuvallar şeklinde hazırlanan tuzların, ilçe genelinde yaklaşık 10 Bin esnafa dağıtılması hedefleniyor. Tuz çuvalları üzerlerinde bulunan kullanma talimatında, esnafın tuzu kullanırken özellikle kaldırımlarda bulunan ağaç diplerine atmaması konusunda uyarıya da yer veriliyor.

Belediye ekipleri kışa hazır…

Marmara'yı kuşatan soğuk hava dalgası ve kar yağması durumunda özellikle Sağlık, eğitim, güvenlikle ilgili kurumlar ile yol ve kaldırım çalışmaları için tuz stoklarının mevcut olduğunu belirten Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu "Kış şartları çerçevesinde fen işleri ve temizlik müdürlüğü ekiplerimiz, makine teçhizatlarıyla birlikte halkımızın hizmetinde olacak" dedi. Ağır şartlarda geçmesi beklenen kış mevsimine karşı tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve esnafa tuz dağıtımı uygulamasını ilk kez kendilerinin gerçekleştirdiğini belirten Bahçelievler Başkanı Osman Develioğlu; "Esnafımız, dağıttığımız tuzları sabah erken saatlerde oluşabilecek buzlanmalara karşı dükkânlarının önüne belediye ekipleri gelene kadar serperek olası yaralanmaları önlemiş olacaklar. Böylece, vatandaşlarımızın kaldırımlarda rahat yürümelerini sağlamış olacağız. Herkes kendi kapısının önünü süpürürse tüm şehir temiz olur mantığından hareketle, tüm esnafımız da olası don olayında kendi dükkânının önünü tuzlarsa ana arterlerdeki tüm kaldırımlar tuzlanmış olacak" dedi.

Sokak hayvanları unutulmadı…

Öte yandan ilçedeki sokak hayvanları ve kuşlar için de veterinerlik bürosuna bağlı ekiplerin sokak ve caddelerde hayvanlara gıda desteğini kış mevsimi boyunca sürdüreceği bildirildi.

İlçenin değişik noktalarındaki beslenme odaklarında, evcilleşmiş sahipsiz sokak kedi ve köpeği için yem dağıtımı yaptıklarını belirten veterinerlik bürosu yetkilileri, sokakta sahipsiz hayvan besleyen hayvan severlere de kendilerine bildirmeleri halinde yem desteğinde bulunabileceklerini bildirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bahçelievler Kışa Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement