Bahçeşehir'de, Tasavvuf Nağmeleri Ruhları Okşadı - Son Dakika
Güncel

Bahçeşehir'de, Tasavvuf Nağmeleri Ruhları Okşadı

Bahçeşehir\'de, Tasavvuf Nağmeleri Ruhları Okşadı

Ramazan'ın ilk gününden itibaren yoğun ilgi gören Ramazan etkinliklerinin üçüncü gününe de katılım büyük oldu.

23.07.2012 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Tasavvuf Müziği'nin asırlara dayanan geleneksel üslubuna sadık kalan ve başarılı icraları ile tanınan Ayan Musiki topluluğu, Bahçeşehir'de unutulmaz bir konser verdi.

Başakşehir'de Ramazan etkinlikleri, 5 farklı bölgedeki etkinlik alanlarında şiir, konser, mehter gösterileri ve çocuk gösterileri ile devam ediyor.

İftar sonrası etkinlik alanlarına aileleriyle birlikte gelen Bahçeşehir sakinleri, Karagöz-Hacivat gösterilerini çocukları ile birlikte izledi.

Güncel olayları Hacivat-Karagöz'ün hayal perdesinde seyreden vatandaşlar, daha sonra sahneyi devralan Ayan Musiki topluluğunun ilahilerine eşlik etti. Topluluk, Yunus Emre repertuvarıyla yüreklere dokunurken, nefesin ritmik dokunuşlarla bütünleştiği gecede huzur ve sükun hakimdi.

Mehteran gösterileri vadiyi coşturdu

Osmanlı Yeniçeri Askeri Bandosu Mehtaran, Sular Vadisi'nde yürekleri coşturdu. Zaferin, coşkunun görsel simgesi haline gelmiş olan Mehteran topluluğu alkışlar içinde çıktığı sahne de seslendirdikleri peşrev ve marşları görsel bir şölen havasında seslendirdi. Mozart, Bizet gibi bestecilere ilham olmuş Mehteran'a eşlik eden vatandaşlar, topluluğu alkışlarla uğurladı.

Düş Sokağı Sakini, Kayaşahir sakinleri ile buluştu

Kayaşehir etkinlik alanının üçüncü gününde ise Düş Sokağı Sakinleri grubunun kurucusu olarak müziğe başlayan roman ve şiir kitaplarıyla dikkat çeken sanaçtı Murat Çelik konseri vardı. Sanatçı, özel repertuvarıyla yer aldığı sahnede Kayaşehirliler tarafından ilgiyle izlendi.

Güvercintepe/Altınşehir etkinlik alanında ise Dursun Ali Erzincanlı, hayatıyla ve tavırlarıyla ümmetine örnek olan Hz. Muhammed'i şiirin diliyle yad etti. Sanatçının naif sesiyle seslendirdiği şiirler duygu dolu anlar yaşattı. Şahintepe platformunda da ilahi formundaki eserleri kendilerine özgü üslubuplarıyla yorumlayan Grup Dergah yer aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bahçeşehir'de, Tasavvuf Nağmeleri Ruhları Okşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement