Bakan Albayrak: "Enerji Arz Eden Ülkelerin Merkezleri Değişti" - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Albayrak: "Enerji Arz Eden Ülkelerin Merkezleri Değişti"

Ekonomist Alkin, "Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu E7 ülkelerinin enerji üretimindeki ağırlığı yüzde 37'ye çıktı.

19.04.2018 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomist Alkin, "Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu E7 ülkelerinin enerji üretimindeki ağırlığı yüzde 37'ye çıktı. G7 ülkelerinin ise yüzde 31'e düştü. Bakan Albayrak'ın liderliğindeki hamleyle Türkiye enerji kabiliyetlerini 'diplomatik' bir güce dönüştürmeyi de hedefliyor" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Berlin Enerji Konferansı'nda enerji arz eden ülkelerin merkezlerinin değiştiğine üzerine vurgu yaparak dikkat çekti. Başını Amerika, Almanya ve Japonya'nın çektiği G7 ülkelerinin dünya enerji üretimindeki ağırlığı 2016 yılında yüzde 31'e düştü, içinde Türkiye'nin de bulunduğu E7 ülkeleri Çin, Hindistan, Brezilya, Rusya, Güney Kore ve Meksika'nın enerji üretimindeki ağırlığı yüzde 37'ye çıktı.

Ekonomist Kerem Alkin, 2060'ta G7'nin dünya üretimindeki ağırlığının yüzde 22'ye gerileyeceğini belirterek, "Ağırlığı yüzde 48'e çıkacak olan E7'nin enerjiye duyacağı ihtiyacı karşılayacak stratejileri ve yatırımları bugünden planlamaları ve düğmeye basmaları gerekiyor.

Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın liderliğinde, Enerji Bakanlığı'nın üç sacayağına dayalı 'enerjide dönüşüm stratejisi', 'milli-yerli' kaynaklara dayalı enerji hamlesiyle, Türkiye'nin enerji kabiliyetlerini aynı zamanda 'diplomatik' bir güce dönüştürmeyi de hedefliyor. Çünkü Türkiye'nin ardı ardına gerçekleştirdiği enerji alanındaki 'milli-yerli' yatırım hamleleri, mega projeler, oyun kurucu bir ülke olarak, Türkiye'nin Afro-Asya hinterlandındaki özgül ağırlığını, diplomasi atağını besleyecek adımlardır" dedi.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Ekonomi Bakan Albayrak: 'Enerji Arz Eden Ülkelerin Merkezleri Değişti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement