Bakan Betül Sayan Kaya Fatma Dilara Aslıhan Hakkında Tweet Attı - Son Dakika
Güncel

Bakan Betül Sayan Kaya Fatma Dilara Aslıhan Hakkında Tweet Attı

Bakan Betül Sayan Kaya Fatma Dilara Aslıhan Hakkında Tweet Attı

Bakan Betül Sayan Kaya, başörtülü olduğu için saldırıya uğrayan Fatma Dilara Aslıhan'ın evini ziyaret etti. Bakan Kaya, ziyaret sonrası Twitter'dan açıklama yaptı.

16.02.2017 14:52  Güncelleme: 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya, saldırıya uğrayan Fatma Dilara Aslıhan'ın evini ziyaret etti. Ziyaret sonrası Twitter'dan açıklama yapan Bakan Kaya, "Bundan sonra da hep onun yanında olacağız. Fatma Dilara, inşallah hayal ettiği gibi doktor olacak ve ülkesine hizmet edecek" ifadelerini yazdı.

"HAYAL ETTİĞİ GİBİ DOKTOR OLACAK"

Betül Sayan Kaya, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda "Çirkin bir saldırıya uğrayan Fatma Dilara Aslıhan kızımızı ve ailesini ziyaret ettik. Yaşadıklarından duyduğumuz üzüntüyü paylaştık. Bundan sonra da hep onun yanında olacağız. Fatma Dilara, inşallah hayal ettiği gibi doktor olacak ve ülkesine hizmet edecek. Türkiye'de hiç kimsenin inancından, kılık kıyafetinden ötürü böyle bir saldırıya uğramasını kabul etmemiz mümkün değil. Milletçe, birlik beraberlik içerisinde, kardeşliğimizi büyüterek yaşamaya devam edeceğiz." dedi.

ZİYARET SONRASI BASIN MENSUPLARINA AÇIKLAMA

Yaklaşık 40 dakika süren ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Kaya, olayı ilk duyduğunda bir anne olarak çok üzüldüğünü, Fatma Dilara'nın henüz 16 yaşında bir çocuk olduğunu söyledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Maltepe'de minibüste kadın yolcu, Fatma Dilara Aslıhan'ın başörtüsü çekerek çıkardı. Aslıhan'a tekme atan saldırgan kadın, "Siz teröristsiniz, sizin yüzünüzden herkes ölüyor. Sen başın kapalı okuyamazsın" diye bağırdı. Çirkin saldırı anında kameralar kayıttaydı.

İşte Twitter'dan yapılan paylaşım:

Kaynak: Haberler.com

Son Dakika Güncel Bakan Betül Sayan Kaya Fatma Dilara Aslıhan Hakkında Tweet Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement