Bakan Dönmez: "Elektrik ve Doğalgazda İndirim Yapamayız" - Son Dakika
Sektörel

Bakan Dönmez: "Elektrik ve Doğalgazda İndirim Yapamayız"

Bakan Dönmez: "Elektrik ve Doğalgazda İndirim Yapamayız"

TBMM'de bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinin elektrik ve doğalgazda indirim olması gerektiği sözlerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez cevap verdi.

05.11.2018 09:11

TBMM'de bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinin elektrik ve doğalgazda indirim olması gerektiği sözlerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez cevap verdi. Milletvekilleri, önceki gün komisyon görüşmelerinde doların düştüğünü hatırlatarak doğalgazda indirim yapılmasının gündemde olup olmadığını sordu.

Bakan Dönmez, "Ben de istiyorum indirim, ama belli maliyetler var. Onların hepsi hesap ediliyor, hiçbir bakan da zam yapmaktan memnun olmaz ama maliyetler ve şartlar zorlayınca da o zaman başka türlü. Bakın, finansal sürdürülebilirlik diyoruz. Biraz önce bazı vekil arkadaşlar dedi ki, 'Sektörde bazı şirketler finansal sürdürülebilirlik açısından zor durumda.' Şimdi, hem bir taraftan 'Finansal sürdürülebilirlik olsun' diyeceğiz hem bunlara arz güvenliği sağlayacağız hem de diyeceğiz ki, 'Maliyetlerinizin altında satın.' Ne kadar sürdürülebilir?" dedi.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Bakan Dönmez: 'Elektrik ve Doğalgazda İndirim Yapamayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement