Bakan Eroğlu: "Geçici Çözümler En Kötü, Kalıcı Çözümler En İyi Çözümlerdir" - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: "Geçici Çözümler En Kötü, Kalıcı Çözümler En İyi Çözümlerdir"

Bakan Eroğlu: "Geçici Çözümler En Kötü, Kalıcı Çözümler En İyi Çözümlerdir"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, su sorununun çözümü noktasında Türkiye'de önemli işler yaptıklarını söyleyerek, "Yaptığımız işler köklü çözümler."

27.10.2012 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, su sorununun çözümü noktasında Türkiye'de önemli işler yaptıklarını söyleyerek, "Yaptığımız işler köklü çözümler. Biz su sorununu şimdilik çözelim demiyoruz. Geçici çözümler en kötü kalıcı çözümler, en iyi çözümlerdir" dedi.

Afyonkarahisar'da ilçe ziyaretlerini sürdüren Bakan Eroğlu, Dazkırı ve Evciler ilçelerinin ardından Dinar ilçesinde düzenlenen çok sayıda tesisin açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Törenin açılışında konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye'de yapılacak çok şeyin olduğunu bildiklerini, hükümet olarak bugüne kadar yapılan yatırımların ise mukayese edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de muhteşem yatırımlara imza atıldığını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Afyon, Afyon olalı böyle yatırım gördü mü? Yaptıklarımız ve yapacaklarımız o zaman bir fidan oldu. Yapılacak dersek yaparız. Bu sene 112 tesis açacağız. 12.12.2012'de 112 tesis açacağız. Böyle bir şey ne görüldü ne de görülür" dedi.

"Su hayattır. Susuz hayat olmuyor" diyen Eroğlu, "Su konusunda yaptığımız işler köklü çözümler. Biz su sorununu şimdilik çözelim demiyoruz. Geçici çözümler en kötü kalıcı çözümler, en iyi çözümlerdir. Biz söz verince yaparız. Yapamayacağımız sözleri vermeyiz. Yapacağımıza inandığımız zaman söz veririz" diye konuştu.

Törene katılan Vali İrfan Balkanlıoğlu ise Dinar'ın yatırımlar noktasında Afyonkarahisar'da aslan payını alan ilçelerden birisi olduğunu kaydederek, "Ama bunlar yeterli değil. Eskiden köyler arasında su sorunu yüzünden kan davaları olurdu. Bakanımız sorunları kısa sürede hallederek hizmete açtı. Sizlere hizmet için bu makamlardayız. Bizlere müracaat edeceğiniz zaman il noktasınız bulunduğunuz yerdeki mevkiler" dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ise AK Parti hükümeti ile Türkiye'de hizmet noktasında çok ciddi bir yol kat edildiğini söyleyerek,

"Üretilen hizmetlerin önemli kısmı açılışı yapılacak temel atılacak konularda Bakanımızın bulunduğu hizmetlerdir. Bakan Eroğlu yapılması gereken hemen hemen her gün her işe imza atmıştı" dedi.

Konuşmaların ardından yeni kurulan Dinar Orman İşletme Müdürlüğü, 300 Öğrenci kapasiteli KYK Kız-Erkek Yurdu, Çakıcı 2'nci kısım YAS sulaması, Doğanlı 4'nbü kısım YAS sulaması, Okçular 3. kısım YAS sulaması, Aktoprak YAS sulaması, Göçerli 3'ncü kısım YAS Sulaması, Yıprak 2'nci kısım YAS Sulaması Tatarlı YAS sulaması açılışları ile Dinar Cezaevi, Dinar OSB Trafo Merkezi ile 100 Yataklı devlet Hastanesi ve 110 adet Toplu Konutların temeli atıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: 'Geçici Çözümler En Kötü, Kalıcı Çözümler En İyi Çözümlerdir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement