Bakan Günay: "Adli Emanette Bulunan İncil'in Hz. İsa'nın Kullandığı Dile Uygun Olduğu Söyleniyor" - Son Dakika
Politika

Bakan Günay: "Adli Emanette Bulunan İncil'in Hz. İsa'nın Kullandığı Dile Uygun Olduğu Söyleniyor"

Bakan Günay: "Adli Emanette Bulunan İncil\'in Hz. İsa\'nın Kullandığı Dile Uygun Olduğu Söyleniyor"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Adliyesi Adli Emaneti'nde bulunan ve 1500 yıllık olduğu sanılan İncil'i rehabilitasyona alıp, teşhire uygun hale getireceklerini belirtti.

23.02.2012 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Adliyesi Adli Emaneti'nde bulunan ve 1500 yıllık olduğu sanılan İncil'i rehabilitasyona alıp, teşhire uygun hale getireceklerini belirtti. Günay, "İlk tespitlere göre Aramice yazılmış, Hz. İsa'nın kullandığı dile uygun olduğu söyleniyor" dedi.

Yönetmen Yusuf Kurçenli'nin cenaze törenine katılan Bakan Günay, Ankara Adliyesi Adli Emaneti'nde bulunan İncil'le ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Günay, "Adliyeden bize intikal eden, tarihi 1500 yıl geriye gittiği tahmin edilen, bizim uzmanlarımızın üzerinde çalıştığı bir İncil var elimizde. İlk tespitlere göre Aramice yazılmış, Hz. İsa'nın kullandığı dile uygun olduğu söyleniyor. Rehabilitasyona ihtiyacı var. Bugün Ankara'da basının fotoğraf almasına izin verildi" diye konuştu.

Bakan Ertuğrul Günay, İncil'i bir süre daha rehabilitasyona alıp, teşhire uygun hale getireceklerini ifade ederek, "Şu anda bize ulaşmış herhangi bir talep yok. Adliyenin de bize verdiği eser olduğuna göre başka yeni bir adli, hukuki karar çıkmadan bizim müzemize ait olacak. Biz de ona gerekli özeni, önemi sağlayacağız. Dünyanın görmesini sağlayacağız" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Günay: 'Adli Emanette Bulunan İncil'in Hz. İsa'nın Kullandığı Dile Uygun Olduğu Söyleniyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement