Bakan Karaismailoğlu, Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Buluşmaları toplantısına katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Karaismailoğlu, Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Buluşmaları toplantısına katıldı

Bakan Karaismailoğlu, Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Buluşmaları toplantısına katıldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: "Terör örgütü maalesef ki bütün zararı burada yaşayan halka veriyor.

19.06.2020 20:15  Güncelleme: 20:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Karaismailoğlu, Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Buluşmaları toplantısına katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu:

"Terör örgütü maalesef ki bütün zararı burada yaşayan halka veriyor. Ne yatırım gelsin istiyor ne de buradaki halkın yüzü gülsün istiyor. Tek istedikleri kaos, çatışma, kan"

ŞIRNAK - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Şırnak'ta 'Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Buluşmaları' toplantısında yaptığı konuşmada, "Terör örgütü maalesef ki bütün zararı burada yaşayan halka veriyor. Ne yatırım gelsin istiyor ne de buradaki halkın yüzü gülsün istiyor. Tek istedikleri kaos, çatışma, kan" dedi.

Cizre-Şırnak karayolu şantiyesinde incelemelerde bulunduktan sonra 'Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Buluşmaları' toplantısına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, burada bir açıklama yaptı. Herkesin tek bir amacının olduğunu kaydeden Bakan Karaismailoğlu, "Bu mübarek vatan topraklarında huzurla, sağlıkla, mutlulukla yaşamak ve çocuklarımız için, geleceğimiz için ülkemizi kalkındırmak. Bizler ebedi kardeşleriz. Bu ülkenin her vatandaşı başımızın tacıdır. Bizler bu vatanın her bir ferdine, her bir vatandaşına hizmet için varız. Hedefimiz ise siyasetin ötesine geçip, gönüllerde buluşmaktır. Sizlerin gönlünü, rızasını kazanmak için göreve geldiğimiz günden bugüne aralıksız çalışmaya devam ediyoruz. Son 18 yılda sadece ulaşım ve iletişim alanında yaklaşık 5 milyar lira yatırım yaptık. Karayolu yatırımlarımızı 297 milyon liradan 4 milyar liralara çıkardık. Sadece 25 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğu, 192 kilometreye ulaştı. Şırnak'ı Mardin'e bölünmüş yollarla bağladık. İnşallah Cizre-Şırnak yolunu tamamladığımızda Şanlıurfa'dan Şırnak'a kesintisiz bir şekilde konforla seyahat edeceksiniz" diye konuştu.

"Buranın turizm ve ticari hayatı daha da canlanacak"

Şırnak'ın turizm ve ticari hayatının daha da canlanacağını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, "Yine, Oyalı ayrımı-Cizre yolunu ve Cizre çevre yolunu bölünmüş yol yaptık. Şırnak şehir geçişi, Ortaköy şehir geçişi ve Beytüşşebap- Uzungeçit güvenlik yolunu yeniledik. Birçok köprüyü yollarımızla uyumlu hale getirip, yenileyerek hizmete aldık. Cizre, İdil, Kumçatı ve Kasrik belediyelerine ait şehir içi yolların yenileme çalışmalarını önümüzdeki yıl tamamlayacağız. Bunun gibi 2 ayrı nokta şehir içi yol yenileme çalışmamız da önümüzdeki yıl içinde bitecek. Nusaybin-Cizre-Silopi-Habur Yeni Demiryolu Projesine devam ediyoruz. Bu demiryolu ile birlikte Habur'a da 3,7 milyon ton kapasiteli bir de lojistik merkezi yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"Terör örgütü bütün zararı burada yaşayan halka veriyor"

Bölgede yaşanan terör olayları nedeni ile projelerde ara ara çalışmaları durdurmak zorunda kaldıklarını aktaran Bakan Karaismailoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Terör örgütü maalesef ki bütün zararı burada yaşayan halka veriyor. Ne yatırım gelsin istiyor ne de buradaki halkın yüzü gülsün istiyor. Tek istedikleri kaos, çatışma, kan. Sizlerin dik duruşuyla, devletimizin kudretiyle onların sonunun geldiği günlere az kaldı. Eskiden buralara bırakın bir Bakanın gelmesini, herhangi bir devlet büyüğü bile uğramazdı. Son 18 yılda bu anlayışı tamamen kaldırdık. Gitmediğimiz bir avuç vatan toprağı bırakmadık. Artık millet devletin ayağına gitmiyor, devlet milletinin ayağına hizmet götürüyor, geliyor. Bir şehrimizi diğeri ile kıyaslamadan 81 ilimizi kalkındırıyoruz. Doğusu ile batısını ayırt etmiyoruz. Bizim için Şırnak, Kur'an-ı Kerim'de adı geçen Cudi Dağının şehridir. Hazreti Nuh'un şehridir. "Feyzimiz Nil Gibidir/ Biz Fırat ve Dicle'yiz" diyen Molla Cezeri'nin şehridir. Biz de yollarımızı Fırat'a ve Dicle'ye benzetiyoruz. Çünkü yol akarsu gibidir ve geçtiği yere can verir. Bugün Şırnak ziyaretimizle, bizde can bulduk, yenilendik, tazelendik. İnşallah en kısa zamanda yine buluşacağız."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu daha sonra Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığını ziyaret etti. Bakan Karaismailoğlu ve beraberindeki heyet Şırnak Valiliğini ziyaret ederek, valilik toplantı salonunda kentte devam eden yatırımların değerlendirme toplantısına katıldı.

Bakan Karaismailoğlu, Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Buluşmaları toplantısına katıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Karaismailoğlu, Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Buluşmaları toplantısına katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye, Afrika Savunma Sanayii Pazarına Aktör Olarak Dahil Oldu
    10:20 Türkiye, Afrika Savunma Sanayii Pazarına Aktör Olarak Dahil Oldu

    Türkiye'nin Afrika Açılımı politikasını değerlendiren Afrika-Türkiye İşbirliği Platformu Başkanı Osman Genç, "Yıllık savunma harcamaları yaklaşık 70-75 milyar dolar olan Afrika Savunma Sanayii pazarına Türkiye'de bir aktör olarak dahil olmuştur" dedi.

  • Tekirdağ'da Tefecilik ve Yağma Operasyonu: 11 Zanlı Gözaltına Alındı
    10:19 Tekirdağ'da Tefecilik ve Yağma Operasyonu: 11 Zanlı Gözaltına Alındı

    Tekirdağ'da polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda tefecilik ve nitelikli yağma suçlamasıyla 11 zanlı gözaltına alındı. Operasyon sonucunda bir ruhsatsız tabanca, bir pompalı tüfek, 36 tabanca fişeği, 91 boş senet ve bir kelepçe ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Düzce Valisi Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı
    10:11 Düzce Valisi Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü iftar programında şehitlerimizin emaneti şehit aileleri ve gaziler ve aileleriyle iftar yaptı. Vali Aslan, şehit aileleri ve gazilerle hasbihal etti ve şehitler için dua okundu. İftara Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile kurum müdürleri katıldı.

  • Karamürsel'de Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi
    10:06 Karamürsel'de Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi

    Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi.

  • Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, esnaf ziyaretlerinde bulundu
    10:06 Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, esnaf ziyaretlerinde bulundu

    AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Seçim çalışmaları kapsamında esnafları ziyaret eden Yıldırım, vatandaşlarla sohbet etti ve isteklerini dinledi.

  • Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Zanlı Gözaltına Alındı
    09:59 Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Zanlı Gözaltına Alındı

    Mersin merkezli düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, yasa dışı yollarla düzensiz göçmenleri yurda sokan ve yurt dışına çıkmalarını sağlayan 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar Mersin, Osmaniye ve Adana'da gerçekleştirildi. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 2 cep telefonu ve 2 SIM kart ele geçirildi.

  • Oğuzeli'nde Kentsel Dönüşüm Projesi Başladı
    09:59 Oğuzeli'nde Kentsel Dönüşüm Projesi Başladı

    Oğuzeli'ndeki çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve ilçenin çehresini değiştirmek amacıyla başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk yıkımı gerçekleştirildi. Proje hakkında bilgi veren Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, ilçenin girişini modern bir görünüme kavuşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı
    09:54 Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı

    Adana Seyhan polisi yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ekipler ayrıca 60 ruhsatsız tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 15 ruhsatsız tüfek, 229 şarjör, 673 mermi ve tabanca yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Ayrıca 626,68 gram narkotik madde, 629 uyuşturucu hap ve 7 çalıntı araç da bulundu. Toplamda 7 kişi ruhsatsız silah suçundan, 31 kişi ise diğer suçlardan tutuklandı.

  • Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı
    09:53 Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde, yasa dışı yollarla yurda giren 6 düzensiz göçmen yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kentte düzensiz göçün önlenmesine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Lalapaşa'ya bağlı Çallıdere köyünde yapılan çalışmalarda Suriye ve Filistin uyruklu 6 kişi yakalandı. Göçmenler, jandarmadaki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

  • AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlar ile buluştu
    09:51 AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlar ile buluştu

    AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Ümraniye'de esnafları ziyaret etti ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yıldırım, vatandaşların istek ve görüşlerini dinleyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.


Advertisement