Bakan Soylu, Finlandiyalı Mevkidaşı ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Politika

Bakan Soylu, Finlandiyalı Mevkidaşı ile Bir Araya Geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Finlandiya İçişleri Bakanı Kai Mikkanen ile bir araya geldi.

02.10.2018 13:59

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Finlandiya İçişleri Bakanı Kai Mikkanen ile bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığında gerçekleşen görüşme öncesi konuşan Bakan Soylu, Finlandiyalı mevkidaşı Mikkanen'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini belirterek, Finlandiya'nın özellikle Suriyeli mültecilerle ilgili ortaya koyduğu tavrın örnek olduğunu söyledi. Heyetlerarası görüşmede birçok meseleyi görüşme şanslarının olacağını ifade eden Soylu, ortaya çıkacak değerlendirmelerin hem iki ülke hem de insanlık adına olumlu olacağını düşündüğünü dile getirdi.

Finlandiya İçişleri Bakanı Kai Mikkanen ise heyetinde Finlandiya Göçmenlik Dairesinden yetkililerin de bulunduğunu belirterek, bu yetkililerin 500 Suriyeli'nin daha Finlandiya'ya yerleştirilmesi için çalışmalar yapacağını bildirdi. Mikkanen, Avrupa'daki toplam yeniden yerleştirmelere bakıldığında Finlandiya'nın bu rakamın yüzde 20'sini almış durumda olduğunu aktardı.

Mikkanen'in şeref defterini imzalamasının ardından görüşmeye geçildi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede başta sınır yönetimi, polis işbirliği, göç ve acil durum yönetimi gibi alanlarda işbirliği ile birlikte güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunulduğu öğrenildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Soylu, Finlandiyalı Mevkidaşı ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement