Bakkallar Odası Genel Kurulu - Son Dakika
Yerel

Bakkallar Odası Genel Kurulu

Bakkallar Odası Genel Kurulu

Çarşamba Bakkallar Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan İsa Acar, yeniden başkan seçildi.

23.01.2014 18:00

Çarşamba Bakkallar Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan İsa Acar, yeniden başkan seçildi.

Çarşamba Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen kongreye ilçede bulunan sivil toplum örgüt ve oda başkanları ve yöneticileri, Bakkallar Esnaf Odası üyeleri katıldılar. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Başkan İsa Acar, "Bakkallar Esnaf Odası Başkanlığımızın biliyorsunuz bini aşkın üyesi vardı ve son düzenleme ile 750 ye düştü. Tek liste ile kongreye gidilince heyecan ve yarışta olmuyor o nedenle katılımımız bugün az oldu. Ama biz farklı olmasını istiyorduk çünkü bu salonda sıkıntılarımızı ve sorunlarımızı tartışmak ve birbirimize yardımcı olacak konuları masaya yatırmak istiyorduk" dedi.

BAKKALLAR VERESİYE DEFTERİ AÇACAK

"Bakkallar Esnaf Odası olarak sıkıntılardan birisinin ilçede hemen her apartman altına açılan AVM'lerdir" diyen Acar, "AVM'ler elbette ki açılacak ama bu şekilde bakkalların sonunu getirecek şekilde olmasını istemiyoruz. Yeni çıkacak kanunla önümüzdeki aydan sonra gıda sektöründe kredi kartları ile artık taksitlendirme olmayacak. Elbette ki uygulanırsa. Bu özellikle gıda ile uğraşan küçük esnaflarımız adına olumlu gelişme. Bu kanun uygulanırsa bakkallarımız artık eskisi gibi veresiye defterlerini açmaya başlayacaktır. AVM'ler de kredi kartı ile alım olmayacaksa o zaman insanlar bakkallardan alışverişe başlayacaktır ki bu çok olumlu bir gelişmedir" şeklinde konuştu.

Kullanılan 60 oyu alan İsa Acar, yeniden Bakkallar Esnaf Odası Başkanı seçildi. İsa Acar başkanlığındaki yeni yönetim kurulu Alaettin Kaya, Salih Zeki Pekşen, Hayati Tekcan, Yüksel Beyazoğlu, Zeki Kabadayı ve Selim Apaydın'dan oluştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakkallar Odası Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement