Balıkesir'de Ankara'daki Bombalı Saldırı Lanetlendi - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de Ankara'daki Bombalı Saldırı Lanetlendi

Balıkesir\'de Ankara\'daki Bombalı Saldırı Lanetlendi

Balıkesir'de çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Emek ve Demokrasi Güçleri, Ankara'daki hain terör saldırısını kınadı.

10.10.2015 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Emek ve Demokrasi Güçleri, Ankara'daki hain terör saldırısını kınadı.

Yeşilli Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 kişi Ankara'daki bombalı saldırıda yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunup, terörü lanetledi. 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Katiller halka hesap verecek', 'Yaşasın halkların kardeşliği', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek', 'Savaşa inat barış hemen şimdi' sloganları atan grup, bir süre oturma eylemi yaptı.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklaması yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Karadağ, her tür baskıya, her tür oyunlara karşı her zaman her yerde, barışı, kardeşliği, dostluğu, demokrasiyi ve özgürlüğü savunacaklarını söyledi. Karadağ, şöyle dedi:

"Bugün Ankara'da, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipler Birliği (TTB), Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), başta olmak üzere çok sayıda parti ve kitle örgütlerinin çağrısıyla bir araya gelen binlerce kişi emek, barış ve demokrasi talebini haykırmak için toplandığı esnada iki patlama meydana gelmiş onlarca kişi ölmüş ve yaralanmıştır. 7 Haziran öncesi başlayan saldırılar Suruç'taki katliamla sürmüştür. Emek, barış ve demokrasi isteyen kesimlere yönelik saldırı ve katliamlar, Ankara'da bu sabah patlayan bombalarla başka bir boyuta taşınmıştır. 13 yıldır iktidarda olan AKP'nin toplumu kamplara bölen, mezhepçi, ırkçı politikaları yapılan saldırıları teşvik etmiştir. Başkanlık hayalleri kuran, sırça saraylarda ikamet edenler saldırının azmettiricileridir. 7 Haziran'da çıkan sonucu sindiremeyen AK Parti iktidarı sokakları terörize edip, her türlü demokratik tepkiyi şiddetle bastırmaya kalkışmıştır. Baskı ve şiddet, uygulanan terör öyle bir boyut almıştır ki son yılların en büyük katliamı gerçekleşmiştir. Ankara'da bu sabah saatlerinde gerçekleştirilen katliam iktidarın artık dönüşü olmayan bir yola girdiğinin işaretidir. Ancak unutulmaması gereken de tarihin çöplüğü bu tür zorba iktidarlarla doludur. Barış ve demokrasi mücadelesi her türlü katliam ve teröre inat yoluna devam edecektir. Bu ülkenin aydınlık insanları barış ve kardeşlikten yana olan kesimleri şovenizme ve faşizme teslim olmayacaktır. Balıkesir emek ve demokrasi güçleri olarak saldırının faillerinin bir an önce bulunmasını, başta Başbakan olmak üzere İçişleri Sakanını, Ankara Valisi ve Emniyet Müdürünü istifaya çağırıyoruz."

TEHLİKELİ GERGİNLİK

Balıkesir Emek ve Demokrasi Platformu eski Başkanı Behiç İstanbulloğlu, da kalabalığa konuştuğu sırada kalabalık arasındaki bir kişi, "Polisler, askerler şehit ediliyor. O zaman neredeydiniz?" diye bağırınca, sivil polisler tarafından grubun arasından uzaklaştırıldı. İstanbulluoğlu, eyleme katılanlardan sakin olmalarını isteyip, şöyle devam etti.

"Nasıl ki geçmişte yaptıklarını, 'Biz yapmadık' deyip, yapılanlar sonra ortaya çıktıysa, bir gün bunların hepsi de ortaya çıkacak. Bu ülkenin ordusunu iğdiş ederken, generallerini hapse atarken, kumpaslar kurup yalancı şahitlerle insanların hayatlarını zindanlarda çürütürken, biz onlara da karşı çıkıyorduk. Siz o zaman neredeydiniz? Eğer bir katliam varsa, eğer bir suç varsa eğer bir hırsızlık, namussuzluk varsa, hırsızlığa, namussuzluğa katliama kime ve nasıl yapılırsa yapılsın karşı çıkmıyorsanız sizde o suçun ortağı sayılırsınız. Bizler bu ülkenin onurlu vatandaşları olarak her türlü katliama, hırsızlığa yolsuzluğa karşı geleceğiz. Sloganımız, 'Çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız.' Sizlere soruyorum, 'Siz çocuklarınıza ne bırakacaksınız?" - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de Ankara'daki Bombalı Saldırı Lanetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement