Balıkesir Rahvan Atlar Bigadiç'te Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Rahvan Atlar Bigadiç'te Yarıştı

Balıkesir Rahvan Atlar Bigadiç\'te Yarıştı

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde düzenlenen 2. Et ve Süt Festivali kapsamında düzenlenen rahvan at yarışları renkli görüntülere sahne oldu.

08.05.2016 11:48

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde düzenlenen 2. Et ve Süt Festivali kapsamında düzenlenen rahvan at yarışları renkli görüntülere sahne oldu.Işıklar Mahallesi Çayırı'ndaki büyük ilgi gören müsabakalarda önce cirit ardından da rahvan atlar yarışları yapıldı. Bigadiç Belediyesi'nin düzenlediği at yarışlarında büyük heyecan yaşandı. Yarışlara çeşitli il ve ilçelerden yaklaşık 140 at katıldı. Davul ve klarnet eşliğinde, çayırda önce cirit yarışması yapılırken, ardından rahvan atlar 8 kategoride çayıra çıktı. Baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste, 4'lü tay, 3'lü tay ve tozkoparan gurubunda yarışan 140 at seyircilere heyecanlı anlar yaşattı. Başta Hasan Aslandağ birinci olurken, baş altında Cengiz Cenk, büyük ortada Süleyman Avcı, küçük ortada Hasan Aslandağ, deste de Halil İbrahim Aşcı, 4'lü taylarda Adnan Burger, 3'lü taylarda Hasan Aslantaş ve tozkoparanda da Bilal Kurt birincilik kupasının sahibi oldu. Yarışları Kaymakam Barış Aktan, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Kasım Bostan ve Mahmut Poyrazlı ile Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Mustafa Küçükmeral ile daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Yarışın sonunda dereceye giren at sahiplerine kupaları verilirken, AK Partili Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, yarışların önümüzdeki sene ulusal düzeyde yapılacağını söyledi. Ata sporunu yaşatmak istediklerini anlatan Başkan Avcu, "Bugün atların kırkpınarı Işıklar Çayırı'ndayız. Ata sporumuz olan at yarışları burada 42 yıl önce başladı ve aralıklarla devam etti. Biz de belediye olarak iki yılan beri bunu yapıyoruz. Ata sporumuzu yaşatmak istiyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında atlar geldi. İnşallah, önümüzdeki yıl ulusal bir yarışmayı burada yapmak istiyoruz. Yarışların, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Yarışlara katılan Alparslan Artuk," Burada güzel bir yarış oldu. Üçüncü oldum. Devamını diliyorum. Bu gibi etkinlikler bizim gibi gençleri kötü alışkanlıklardan koruyor" dedi. Katılanlardan Recep Şimşir de, "Rahvan at yarışlarına çok meraklı olduğum için geldim. Atlarımızdan biri derece yaptı. Diğeri ise derece alamadı. İnşallah, bundan sonraki yarışlara daha iyi hazırlanacağız" dedi. Dursunbey'den yarışlara katılan Fatih Akbaba, "Bugün 4'lü taylarda ikinci oldum. Tay ve rahvan at yetiştiriciliği yapıyorum. Bugün dereceye girdiğim için mutluyum. Yarışlara devam edeceğiz" dedi. Sefa Danacı ise,"3'lü taylarda üçüncü oldum. Deste gurubunda ise ikinci oldum. Atadan dededen atçıyız. Bu sporu devam ettireceğiz. Atçılığı seviyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Rahvan Atlar Bigadiç'te Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement