Bamir Topi, BUSAT'ı Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Bamir Topi, BUSAT'ı Ağırladı

Bamir Topi, BUSAT\'ı Ağırladı

Topi, kendisini Türkiye'nin dostu olarak ifade ederken, sağlık turizmi alanında işbirliğine açık olduklarını söyledi.

07.04.2012 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) heyetini konutunda ağırlayan Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, kendisini Türkiye'nin dostu olarak ifade ederken, sağlık turizmi alanında işbirliğine açık olduklarını söyledi.

BUSAT Başkanı Dr. Esgin, Balkanlarda "Sağlığınız size Bursa kadar yakın" sloganı ile yer aldıklarını hatırlatırken, sağlık turizminin iki ülkenin dostluğuna da hizmet edeceğini vurguladı.

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT ) Başkanı Dr. Mustafa Esgin ve Başkan Yardımcısı Dr. Metin Yurdakoş, Balkan ülkeleri ile Bursa arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla yaptıkları iş gezisinde Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi'ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Dr. Mustafa Esgin ziyaretle ilgili açıklamasında, Cumhurbaşkanı Bamir Topi'ye Bursa'daki sağlık turizmi potansiyelinden bahsettiklerini ve kalp cerrahisi, organ transplantasyonu, fizik tedavi ve termal tedaviler, ortopedi, beyin cerrahisi, tüp bebek, estetik cerrahi, onkoloji ve göz alanlarındaki merkezler hakkında bilgi verdiklerini ifade etti.

BUSAT'ı özel konutunda ağırlayan Cumhurbaşkanı Topi'nin ziyaretten memnuniyet duyduğunu anlatan Esgin, "Hem sağlık hem ticari konularda hızla gelişen, turizm potansiyeli yüksek Arnavutluk'a ihtiyaç duyacakları alanlarda hizmet verebileceğimizi ifade ettik. Son derece olumlu geçen görüşmemizde Cumhurbaşkanı Topi'yi Bursa'ya davet ettik" dedi.

"TÜRKİYE VE ARNAVUTLUK ARASINDA TİCARET ARTMALI"

Türk heyetinin Arnavutluk'ta bulunmasından memnuniyet duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Topi, Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın bir dostu olduğunu ifade ederek Türkiye'nin Balkanlardaki dış politikasından da büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Topi, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilere her zaman destek vereceğini belirterek Türk yatırımcıları da Arnavutluk'a davet etti.

Ziyarette BUSAT heyetine eşlik eden MÜSİAD Bursa Başkanı Hasan Çepni de Cumhurbaşkanı Topi'yi Ekim ayında İstanbul'da MÜSİAD tarafından organize edilecek "Uluslararası IBF Fuarı"na davet etti.

Ziyaret sonunda; BUSAT Başkanı Esgin Balkan kökenli Bursalı işadamlarının oluşturduğu BALKANSİAD ve RUMELİSİAD adına Cumhurbaşkanı Topi'ye flama takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bamir Topi, BUSAT'ı Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement