Barbara Boyle, Altın Portakal Jürisinde - Son Dakika
Güncel

Barbara Boyle, Altın Portakal Jürisinde

Barbara Boyle, Altın Portakal Jürisinde

Oscar Akademi üyesi Barbara Boyle, 49.Altın Portakal'ın Hülya Avşar başkanlığındaki ulusal jürisinde görev yapacak.

06.08.2012 11:37  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerikalı akademisyen, film yapımcı ve dağıtımcısı, Oscar Akademi üyesi Barbara Boyle, 49. Altın Portakal'ın Hülya Avşar başkanlığındaki ulusal jürisinde görev yapacak.

Sayısız film festivalinde jüri üyeliği yapan Barbara Boyle, Türk sinemasının son dönem örneklerini izlemek ve sinema sektörüyle tanışmak için Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda jüri üyeliğini memnuniyetle kabul ettiğini söyledi.

Festival kapsamında sektör temsilcileri, yapımcı ve yönetmenlerle de bir araya gelecek olan yapımcı ve akademisyen Barbara Boyle, Akdeniz Üniversitesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesi'ni de ziyaret edecek. Oscar adayı ve Oscar ödüllü çok sayıda filmin yapımcıları arasında yer alan Barbara Boyle, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin üyesi ve Akademi'nin Yabancı Diller Komitesi'nde yer alıyor.

2003'ten 2012'ye kadar UCLA Tiyatro, Film ve Televizyon Okulu,Film, Televizyon ve Dijital Medya departmanı başkanı olarak görev yapan Barbara Boyle, 2012 Temmuz'unda bu okulun Girişimci Aktiviteler ve Özel Girişim bölümünde dekan yardımcılığı görevine getirildi. New York ve Kaliforniya'da hukuk çalışmaları yapan Boyle, kariyerine avukat olarak başladıktan bir süre sonra finans ve yapımcılık alanlarına geçti. Los Angeles ve Londra'daki Sovereign Pictures'in kurucularından biri olan Boyle, Soverign Pictures'ın My Left Foot, Cinema Paradiso, Revesal Fortune, Ompromptu ve The Commitments gibi filmlerin yapımcı ve dağıtımcılığını üstlendi. Boyle, Sundance Film Festivali'nde ilgiyle karşılanan Akademi ödüllü görüntü yönetmeni Wally Pfister'in kariyerini başlatan The Hi Line (2000): Akademi ödüllü Anthony Hopkins ve Cuba Gooding Jr.'in birlikte oynadığı Instinct (1999): Akademi Ödülü adayı yönetmen Wes Anderson'ın kariyerini başlatan filmi Bottle Rocket (1996): John Travolta'nın oynadığı Phenomenon; Akademi Ödülü adayı oyuncu Diane Ladd'in yönetmenliğini yaptığı Mrs. Munck ve bağımsız yapımlarıyla ünlenen John Sayles'in yönettiği Eight Men Out (1998) adlı filmlerin de yapımcıları arasında yer alıyor. Valhalla Entertainment Group'da başkan olarak görev aldığı yıllarda

televizyon için hazırlanan 22 bölümlük Adventure, Inc.; ödüllü belgesel True Whispers, Ang Lee'nin yönetmenliğini üstlendiği The Hulk

ve Clockstoppers'in yapımcılığı da, Boyle imzası taşıyor.

2003'ten 2012'ye kadar UCLA Tiyatro, Film ve Televizyon Okulu,Film, Televizyon ve Dijital Medya departmanı başkanı olarak görev yapan Barbara Boyle, 2012 Temmuz'unda bu okulun Girişimci Aktiviteler ve Özel Girişim bölümünde dekan yardımcılığı görevine getirildi. Board of Project Involve Foundation Committee,

UCLA Hukuk Okulu Eğlence Sektörü Hukuku Danışma Servisi ve Women Foundation Committee üyesi olan Barbara Boyle; Film Independent ve Women In Film'in eski başkanı olarak da tanınıyor.

Boyle, UCLA Hukuk Okulu'ndan Yılın Mezunu Ödülü, Film Independent'dan Vizyon Ödülü, Women in Film'den Kristal Ödül kazandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Barbara Boyle, Altın Portakal Jürisinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement