Bartın-Köpeklerden Kaçan Karaca Tellere Takıldı-Hd - Son Dakika
Güncel

Bartın-Köpeklerden Kaçan Karaca Tellere Takıldı-Hd

Köpeklerden kaçan karaca tellere takıldıBartın'da, köpeklerden kaçarken tellere takılan 5,5 aylık ikiz yavrulara gebe karaca yaralandı.

14.05.2018 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köpeklerden kaçan karaca tellere takıldı

Bartın'da, köpeklerden kaçarken tellere takılan 5,5 aylık ikiz yavrulara gebe karaca yaralandı. Karacanın vücudunda oluşan kesiklere 32 dikiş atıldı.

Sabah saatlerinde, Arıt Köyü'nde ormanlık alanda avcılara ait köpekler tarafından kovalanan 6 yaşındaki karaca tellere takılarak yaralandı. Durumu gören vatandaşlar Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne haber verdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince, Bartın kent merkezinde bulunan veteriner hekim Tolga Kandıralı'ya getirilen karacanın ilk olarak röntgeni ve ultrasonu çekildi. Karacanın ender görülen ikiz gebe olduğu tespit edildi. 5,5 aylık olan karacanın 15 gün sonra doğum yapacağı anlaşıldı. Veteriner hekim Tolga Kandıralı ikiz yavrularının durumunun iyi olduğunu tespit etmesinin ardından karacaya sakinleştirici vererek, vücudunun çeşitli yerlerinde oluşan kesiklere 32 dikiş attı. Karacanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten veteriner hekim Tolga Kandıralı, Karaca 6 yaşında, buraya geldiğinde vücudunun çoğu yerinde kesikler vardı. Ultrasonuna ve röntgenine baktığımızda ikiz gebe olduğunu tespit ettik. Yavruların durumları çok iyi, kalp atışları her şeyi normal, vücudundaki kesiklere 32 dikiş attık. Yavrular 15 sonra dünyaya gelecek. Karacanın bu aylarda doğum zamanları vatandaşlarımız ve avcılarımızın dikkatli olmalarını rica ediyorum. Karacayı, Zonguldak Gökçebey Çanakçılar Hayvanat Bahçesine göndereceğiz. Karacanın ikiz gebe olması bizi çok sevindirdi dedi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, tedavisi tamamlanan karacayı bakımı için Zonguldak Gökçebey Çanakçılar Hayvanat Bahçesi'ne götürdü.

Bartın-Köpeklerden Kaçan Karaca Tellere Takıldı-Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bartın-Köpeklerden Kaçan Karaca Tellere Takıldı-Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement