Başakşehir Bilgievi Öğrencileri Ebru Sergisini Gezdi - Son Dakika
Yerel

Başakşehir Bilgievi Öğrencileri Ebru Sergisini Gezdi

TBMM Milli Saraylar Klasik Türk Sanatları Merkezi Geleneksel Yıl Sonu Sergisi’ni gezen Başakşehir Belediyesi Bilgievleri Ebru Kulübü öğrencileri, sergide yer alan Ebru eserlerini ilgiyle inceledi.

10.11.2015 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Milli Saraylar Klasik Türk Sanatları Merkezi Geleneksel Yıl Sonu Sergisi'ni gezen Başakşehir Belediyesi Bilgievleri Ebru Kulübü öğrencileri, sergide yer alan Ebru eserlerini ilgiyle inceledi.

Başakşehir Belediyesi Bilgievleri Ebru Kulübü öğrencileri, TBMM Milli Saraylar Klasik Türk Sanatları Merkezi Geleneksel Yıl Sonu Sergisi'ni gezdi.

Başakşehir Belediyesi Cemil Meriç Bilgievi Ebru Kulübü öğrencilerinin katıldığı programda çocuklar ilk olarak sergideki Ebru eserlerini yakından inceledi. Türk İslam Sanatlarının en güzel eserlerinin yer aldığı sergide öğrenciler aynı zamanda hat, tezhip, minyatür eserlerini ilgi ile inceledi. Taner Alakuş, Hikmet Barutçugil, Levent Karaduman, Ayşe Karakuş gibi önemli sanatçıların eserlerinin bulunduğu sergide çocuklar eserler ve sanatçıları hakkında bilgiler aldı.

ÖĞRENCİLER, YAHYA EFENDİ TÜRBESİNİ ZİYARET ETTİ

Öğrenciler sergiyi gezdikten sonra aynı bölgede bulunan Yahya Efendi Hz. Türbesi'ni de ziyaret etti. Aralarında türbeye ilk defa gelmiş olan öğrencilerinde yer aldığı programda katılımcılar Osmanlı mutasavvıf, alim ve şairi Yahya Efendi hakkında hocalarından bilgi aldı. Türbe ziyaretinde öğrenciler dua ettikten hemen sonra okunan Mevlid-i Şerif'i dinlediler ve öğle namazlarını kıldılar.  Namaz sonrası İstanbul manzarasını seyre dalan öğrenciler keyifli bir günün ardından Başakşehir'e döndü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başakşehir Bilgievi Öğrencileri Ebru Sergisini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement