Başbakan Erdoğan Sakarya'da (2) - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan Sakarya'da (2)

Başbakan Erdoğan Sakarya\'da (2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyada Türkiye düşmanı kim varsa, hangi basın, medya örgütü varsa Pensilvanya onunla yol arkadaşlığı yapıyor" dedi.

20.03.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyada Türkiye düşmanı kim varsa, hangi basın, medya örgütü varsa Pensilvanya onunla yol arkadaşlığı yapıyor" dedi.

Sakarya'da halka hitap eden Başbakan Erdoğan, "Sakarya şu haliyle yeniden bir tarih yazıyor. Sakarya bugün bu coşkuyla demokrasisine sahip çıkıyor, milli iradeye sahip çıkıyor, sandığa sahip çıkıyor. Ben bu meydanda farklı bir hassasiyeti görüyorum. Bu meydanda milletin itirazını, milletimizin haykırışını, milletimizin adeta, dini değerleri ayaklar altına alanlara, devlet içinde yapılanma, din içinde paralel din kurmaya çalışanlara buradan itiraz ediyor. Tek ceketim var diyen, o ceketin içine dünyayı sığdıranlara milletim itiraz ediyor. 'Pensilvanya'da inzivaya çekildim' deyip oradaki malikanesinden Türkiye'yi karıştıranlara, ülkem içinde fitne çıkaranlara milletim itiraz ediyor. Ne diyor? 'Pensilvanya'da inzivaya çekildim.' Yahu neden kendi ülkende inzivaya çekilmedin? Sakarya'da inzivaya çekilemez miydin? Bursa'da çekilemez miydin? Mekke'de, Medine'de inzivaya çekilemez miydin? Neden oralarda değil de Pensilvanya'da. Bu nasıl bir inziva Allah aşkına? İnzivadayım, diyor holding yönetiyor, şirket yönetiyor, milyarlarca doları yönetiyor. İnzivadayım, diyor, Türkiye'deki insanların telefon konuşmalarını dinliyor, hatta yatak odalarını izliyor. İnzivadayım, diyor, spordan darbeler, MİT raporlarından Susurluk'a kadar, hukuktan siyasete, atamalardan görev almalara kadar her meseleye müdahale ediyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Gülen'in "Türkiye düşmanlarıyla" iş birliği yaptığını belirterek, "Kardeşlerim Allah rahmet eylesin. Sakarya'da Mehmet Selahattin Şimşek adında bir gönül adamı yetişti. Ömrünü ilme adamıştı. Hiçbir karşılık beklemeden hak için, halkı için çalıştı, Hakk'ın rahmetine kavuştu. Ne diyordu Selahattin Şimşek biliyor musunuz? 'Hakikatler yapraklarını hiçbir sonbaharın dökemediği asırlık ağaçlardır. Ölçüleri yanlış olanların bütün ölçümleri de yanlış olur' diyordu. İşte bu Pensilvanya'daki zat bu topraklar üzerinde yetişmiş asırlık çınar ağacının yapraklarını dökebileceğini zannetti. İşte bu Pensilvanya'daki zat, yanlış ölçülerden yola çıkarak yanlış ölçümler yaptı. Bitmedi Said'i Nursi'yi sevdiğini anlatıyor değil mi? Ne diyor Bedüzzaman? 'Baki hakikatler fani şahsiyetler üzerine bina edilemez.' İşte bu Pensilvanya'daki zat, kendi fani şahsiyetleri üzerine, kendi hırsları arzuları üzerine güya baki hakikatleri inşa etmeye çalışıyor. Kardeşlerim, bizim dinimizde böyle bir şey yok. Biz yola çıkarken, 'Kula kulluğa hayır' dedik. 'Sadece Allah'a kulluk edeceğiz' dedik. Onun için ne dedik? Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Sadece rükuda eğileceğiz, başka hiçbir yerde hayır efendim, 'Pensilvanya'daki söylediyse bir hikmet vardır.' Hadi oradan canım. Allah'ın hükmü üzerine hiçbir hüküm yoktur. Nereden çıkarıyorsun? Ne demek? Yani onun yanlışları yok mu? Onun her söylediği doğru mu? Ama biz bu yola 81 vilayetle, 71 milyonla hep birlikte çıktık. Dünyanın bütün mazlumlarıyla yol arkadaşı olduk. Bu yolda her zaman milletle yürüdük ama dikkat edin Prensilvanya kimlerle arkadaşlık yapıyor. Çok dikkat edin. Pensilvanya, tarihe dinle, dindarlara zulümle geçmiş CHP'yle yol arkadaşlığı yapıyor. Camileri ahıra çeviren, Kur'an'ı yasaklayan CHP ile yol arkadaşlığı yapıyor. Pensilvanya MHP ile yol arkadaşlığı yapıyor. Gezicilerle, marjinal sol örgütlerle yol arkadaşlığı yapıyor. Dünyada Türkiye düşmanı kim varsa, hangi basın, medya örgütü varsa Pensilvanya onunla yol arkadaşlığı yapıyor. Manşetlerinden kan damlayan medya ile, rant peşinde koşan iş örenlerle yol arkadaşlığı yapıyor. Neden? Yeter ki AK Parti'yi indirelim. Ama başarılı olamayacaklar. Neden'İşte tablo burada, cevap burada. Halep oradaysa arşın Sakarya'da" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan Sakarya'da (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement