Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Çerkez Hakları İnisiyatifini Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Çerkez Hakları İnisiyatifini Kabul Etti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çerkez Hakları İnsiyatifi Sözcüsü Kenan Kaplan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

15.02.2012 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çerkez Hakları İnsiyatifi Sözcüsü Kenan Kaplan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çerkez Hakları İnisiyatifi Sözcüsü Kenan Kaplan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen kabulün ardından görüşmeye dair İHA'ya açıklama yapan Çerkez Hakları İnisiyatifi Sözcüsü Kenan Kaplan, "Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ'a Çerkez halkının demokratik açılım sürecinden ve yeni Anayasa'dan beklentilerini ilettik" dedi.

Bu beklentilerin iki maddede özetlenebileceğini kaydeden Kaplan, "Dillerini ve kültürlerini kaybetme noktasında olan Çerkezlerin, çocukların ana dillerini öğrenebilmeleri için anadilin okullarda seçmeli ders olarak bulunması talebinde bulunduk. Ayrıca 7 gün 24 saat Çerkezce yayın yapacak radyo, televizyon yayını talebinde bulunduk" diye konuştu.

Çerkez halkının da demokratik açılım sürecinde 'Çerkez Açılımı'nın da gündeme gelmesini ve Çerkez televizyonun hayata geçirilmesini arzu ettiğini belirten Kenan Kaplan, "Devletin Alevilerle ilgili çalıştay düzenlediğini, Romanlarla ilgili çalıştay düzenlediğini, Kürtlerle ilgili pek çok etkinlik yapıldığını ama bir türlü sıranın Çerkezlere gelmediğini ifade ettik. ve kendilerini Çerkezler olarak bizim düzenlediğimiz çalıştaya davet ettik" şeklinde konuştu.

Kaplan ayrıca, bu çalıştay sonunda ortaya konulacak olan talepleri bir rapor haline getirerek hükümete ve siyasilere ileteceklerini kaydetti. Görüşmede Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Çerkezlerin Türkiye için önemine dikkat çektiklerini belirten Kaplan, "Bu süreç içerisinde bu talepleri gerekli yerlere ileteceklerini, bu taleplere saygı duyduklarını ifade ettiler" dedi.

Kaplan ayrıca, bundan sonra da mitingler ve toplumsal etkinlikler yapacaklarını da belirterek, "Türkiye siyasetine, hükümetine Çerkezleri ve taleplerini görünür kılmak için bundan sonra da yoğun bir faaliyet içerisinde olacağız" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Çerkez Hakları İnisiyatifini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement