Ankara'dan Sınırımıza Terör Ordusu Kuran ABD'ye Tepki: Dostluğa Sığmaz, Ateşle Oynuyorlar - Son Dakika
Güncel

Ankara'dan Sınırımıza Terör Ordusu Kuran ABD'ye Tepki: Dostluğa Sığmaz, Ateşle Oynuyorlar

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, YPG'yle sınırda terör ordusu kuran ABD'ye sert çıktı: ABD'nin terör ordusu kurdurması, ateşle oynamaktır. dostluğa da, stratejik ortaklığa da sığmaz.

15.01.2018 11:40  Güncelleme: 12:05

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Twitter'dan sınırda terör ordusu kuran ABD'ye tepki gösterdi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "ABD'nin DEAŞ terör örgütüyle mücadele gerekçesiyle PKK terör örgütünün Suriye kolu PYD/ YPG'ye bugüne kadar verdiği destekler ile bundan sonra atacağını ilan ettiği adımlar, dostluğa da, müttefikliğe de, model ortaklığa da, stratejik ortaklığa da sığmaz." dedi.

"ATEŞLE OYNUYOR"

Bozdağ şunları yazdı:

ABD'nin DEAŞ terör örgütüyle mücadele için Türkiye yerine terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG ile işbirliği ve bunlara binlerce tır silah desteği ve şimdi de bu terör örgütlerine "Suriye Sınır Güvenliği Gücü" kılıfı altında sözde terör ordusu kurdurması, ateşle oynamaktır.

"STRATEJİK ORTAKLIĞA SIĞMAZ"

ABD'nin DEAŞ terör örgütüyle mücadele gerekçesiyle PKK terör örgütünün Suriye kolu PYD/YPG'ye bugüne kadar verdiği destekler ile bundan sonra atacağını ilan ettiği adımlar, dostluğa da, müttefikliğe de, model ortaklığa da, stratejik ortaklığa da sığmaz.

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"

Ülkemiz ve bölgemizin güvenliğini tehdit bu provokatif girişim karşısında Türkiye, ülkemiz ve bölgemizin güvenliğini korumak için gerekli tedbirleri almaktan ve adımları atmaktan çekinmeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, "Bir gece ansızın gelebiliriz."

Ankara'dan Sınırımıza Terör Ordusu Kuran ABD'ye Tepki: Dostluğa Sığmaz, Ateşle Oynuyorlar

ABD, SINIRA 30 BİN KİŞİLİK BİRLİK KONUŞLANDIRACAK

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, terör örgütü PKK öncülüğündeki 30 bin kişilik birliğin Türkiye ve Irak sınırlarıyla Fırat Nehri kıyısına konuşlandırılacağını dün açıklamıştı.


Ankara\'dan Sınırımıza Terör Ordusu Kuran ABD\'ye Tepki: Dostluğa Sığmaz, Ateşle Oynuyorlar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'dan Sınırımıza Terör Ordusu Kuran ABD'ye Tepki: Dostluğa Sığmaz, Ateşle Oynuyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement