Bashar Kadumi İçin Suriye Konsolosluğu Önünde Eylem - Son Dakika
Güncel

Bashar Kadumi İçin Suriye Konsolosluğu Önünde Eylem

Bir grup gazeteci, Suriye'de tutuklu bulunan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılması için Suriye konsolosluğu önünde eylem yaptı.

20.11.2012 23:39

Bir grup gazeteci, Suriye'de tutuklu bulunan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılması için Suriye konsolosluğu önünde eylem yaptı. Eyleme, geçtiğimiz günlerde Suriye'den Türkiye'ye getirilen gazeteci Cüneyt Ünal da katıldı.

Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, ellerinde Bashar Kadumi'nin posterleri ile "O gazeteci, terörist değil" yazılı pankart taşıdı. Eyleme Başar Kadumi ile Suriye'ye giden ve 3 ay esir kaldığı bu ülkeden geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye getirilen Cüneyt Ünal ile eşi Nuran Ünal, Bashar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Ercan İpekçi ile bir grup gazeteci katıldı.

Cüneyt Ünal'a baktığında aklına eşi Başar'ın geldiğini söyleyen Arzu Kadumi, "Nerede, ne durumda hala bilmiyoruz. Bashar hakkında bir bilgi yok. Hala hayatta mı, nefes alıyor mu, öldü mü, bu konuda hiçbir bilgi yok. Her gün dua ediyorum, 'Allah'ım ne olur yaşasın, çocuklarının başında olsun' diye. Artık Suriye Devleti, Bashar hayattaysa ya da öldüyse bize geri versin. Elinden bir şey gelen, yapabilecek olan, özellikle oraya giden ve Cüneyt'i getiren CHP heyeti, Bashar'ı bize getirsin" dedi.

Bashar'ın da kendisi gibi sağ salim dönmesini dileyen Cüneyt Ünal, "Keşke bugün burada Bashar da gelip sizin her salı günü yaptığınız bu eylemde basın açıklamasını yapabilseydik. Bashar'la birlikte sağ salim burada olmayı çok isterdim. Ben hayata başlayabilmiş değilim. Eşime ve aileme kavuştum ama ben yaşamıyorum şuan. Benim için sevinç yok. Yaşam sevinci Bashar Türkiye'ye döndüğü zaman, eşine ve çocuklarına kavuştuğu zaman başlayacak. Ben her zaman Arzu hanım ve çocuklarının yanında olacağımı söylüyorum. İnşallah beni buraya getiren ve benim için mücadele eden insanların, Bashar'ı da en kısa zaman da getireceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Buruk bir sevinç yaşadığını belirten Cüneyt Ünal'ın eşi Nuran Ünal, "Bir yanım sevinçli, bir yanım hüzünlü. Bu süreç benim için hala devam ediyor. Bashar'ın geleceğine ve en kısa sürede bize döneceğine de inanıyorum. Umarım, bu süreç uzun sürmez. Bashar gelene kadar ben de her hafta burada olacağım. Arzu ile omuz omuza, aynı dertleri beraber paylaştık. Acımız aynıydı. Benim için değişen hiçbir şey olmadı. Bu süreç benim için devam ediyor" dedi.

Suriye Konsolosluğu'na Kadumi'nin sarı basın kartının büyük boy örneğinin ve fotoğrafının yer aldığı posterleri asan gazeteciler, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bashar Kadumi İçin Suriye Konsolosluğu Önünde Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement