Basın Mensuplarına Müjde - Son Dakika
Güncel

Basın Mensuplarına Müjde

Gazeteciler gününü kutlayan Demiröz'den Basın Mensuplarına müjde geldi.

11.01.2013 15:19  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteciler gününü kutlayan Demiröz'den Basın Mensuplarına müjde geldi.

" Türkiye'nin demokratik ve şeffaf bir ülke olarak ilerlemesinde basın ve medya vazgeçilmez unsurlardan birisidir. Toplumun doğru bilgilendirilmesinde önemli bir görev üstlenen basın mensupları bu görevlerini sınırlı imkânlar ve zor şartlar altında yürütmektedirler." dedi.

Demiröz sözlerine devamla: "TBMM Plan Bütçe Komisyonunda alt komisyon başkanlığını da yürüttüğüm SGK Kanununa Meclis Genel Kurulu aşamasında Komisyonumuzun salt çoğunluğunun desteğiyle yeni madde ilavesi yapılmasını sağladık. Buna göre" Basın kartı sahibi gazetecilere yıpranma payı hakkı verilmiş oldu.

Yeni düzenlemeyle; bir yıllık çalışma karşılığında 90 günlük fiili hizmet zammı (yıpranma hakları) , basın çalışanları ve gazetecilere de verildi. Bu kapsamda olanlar her 4 yılda, 1 yıl fazla çalışmış sayılarak, bu süre 5 yıl olarak hesaplanacaktır.

Tüm basın çalışanları ve gazeteci arkadaşlarımıza hayırlı olsun. 'Çalışan gazeteciler gününde' bu güzel haberi sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtir, tüm basın mensuplarımızın gününü kutlar çalışmalarında başarılar dilerim."dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Basın Mensuplarına Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement