Kayseri'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları

Kayseri\'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları

Kayseri'de çeşitli kurum ve kuruluşlar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

09.01.2022 13:37  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de çeşitli kurum ve kuruluşlar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, mesajında, demokratik ve şeffaf toplumun olmazsa olmazı olan basının vatandaşın gözü, kulağı, sesi olmaya devam edeceğini, ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunmayı sürdüreceğine inancının tam olduğunu belirtti.

Gazetecilik mesleğinin bugünkü konumuna gelene kadar zorlu aşamalardan geçtiğine dikkati çeken Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"16. yüzyıldan bu zamana kadar ilk başlarda haber mektupları, daha sonra haber kitapları ile almanak adıyla hayatımıza giren gazete ve gazetecilik mesleğinin ilk günden bu zamana kadar insanlık tarihi için çok önemli bir yeri olmuştur. Demokrasimizin kesintiye uğradığı ve gelişimi yolunda önüne engeller çıkarılan dönemlerden, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi ve sonrasına kadar basının önemi hep kendisini göstermiştir. Basınımız, dezenformasyondan uzak bir şekilde vatandaşlarımızı doğru ve tarafsız bilgilendirme görevini layıkıyla yerine getirmiştir."

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da mesajında gazetecilik mesleğinin önemine ve sorumluluğuna dikkati çekti.

Gazeteciliğin hem zor hem de sorumluluğu büyük bir meslek olduğunu belirten Yalçın, şunları kaydetti:

Elinde fotoğraf makinesi veya kamerası ile soğuk sıcak demeden zor şartlar altında haber peşinde koşan muhabirinden sayfasını çizen, görüntüsünü montajlayan ekibe kadar tüm basın mensupları gerçekten önemli bir işe imza atmaktadırlar. Her türlü sıkıntıya rağmen bin bir güçlükle gazete çıkaranların, yayıncılık yapanların çabaları takdire şayandır. Bu vesile ile gazeteci arkadaşlarımızı tebrik ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün mesleki açıdan olumlu gelişmelere vesile olmasını diliyorum."

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yibur, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Sema Karaoğlu da gazetecilik mesleğinin zorluğuna dikkat çektikleri mesajlarında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement