Başkan Saatcı'dan Protokole Sitem - Son Dakika
Yerel

Başkan Saatcı'dan Protokole Sitem

Başkan Saatcı\'dan Protokole Sitem

Fethiye'de 25 bin kişiye hizmet verecek olan Patlangıç Aile Sağlığı Merkezi törenle hizmete açıldı.

27.02.2014 09:49

Fethiye'de 25 bin kişiye hizmet verecek olan Patlangıç Aile Sağlığı Merkezi törenle hizmete açıldı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın geçtiğimiz yıllarda Patlangıç, Pazaryeri ve Menteşeoğlu Mahallelerine söz verdiği yaklaşık 25 bin kişiyi ilgilendiren Aile Sağlığı Merkezi yoğun katılım ile hizmete açıldı. Belediye tarafından bölge halkının hizmetine açtığı modern aile sağlığı merkezinde 6 adet doktor muayene odası, 2 adet aşı ve bebek emzirme odası, 2 adet gebe izleme odası, 1 acil müdahale odası, 1 laboratuvar, 1 adet ofis, 1 personel dinlenme ve mutfak odası, 1 adette bekleme odası yer alıyor.

Eski Patlangıç 3 No'lu Sağlık Ocağının önceden köy odası, mahalle muhtarlık binası için yapıldığını belirten Patlangıç Aile Sağlığı Merkezi Doktoru Yücel Türk ise, "Eski binamız 25 bin vatandaşa hizmet verecek potansiyelde değildi. Aile Sağlığı Merkezi'nde a,b,c diye sınıflandırma var. Bizde A sınıfı sağlık hizmeti vermek istiyor ancak binamızdan dolayı bunu gerçekleştiremiyorduk. Başkanımız siz halkımıza ve bizlere bir söz verdi. Bizlere verdiği bu sözü yerine getirdiği için ben Belediye Başkanımız Behçet Saatcı'ya teşekkür ediyorum" dedi.

Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Betül Uysal ise, "Fiziki mekanda yaşanan sıkıntıları gören Belediye Başkanımız Behçet Saatcı ve belediye personellerine teşekkürü bir borç biliyoruz. Halkımızın daha iyi şartlarda hizmet aldığı bu binayı yaptırmış bulundurmaktadır" dedi.

Yoğun alkış tufanı ile kürsüye gelen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "Bizler sizlerin parasıyla yapılan hiçbir işte siyaset yapmayacağımızı daha önceden belirtmiştik. Bir sitemimi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Sizlerin Fethiye Belediyesi'ne verdiğiniz vergilerinizden arttırdığımız ve bize göre öncelik sırası koyduğumuz bir iş yani sizlerin parasıyla bunu yaptık. 15 yıldır bizi tanıyan tanır. Biz öyle her şeyden yere düştüğümüz zaman siyasi nema kapalım diyenlerden de değiliz. Gönül arzu ederdi ki, özel bir poliklinik kadar güzel olmuş bu binanın açılışında Sayın Vali'mi veya Sayın Vali'mi temsilen bir Vali yardımcımı, İl Sağlık Müdürümü ve ilçe protokolünü de burada sizlerle iç içe görmek isterdim. Ama biz Fethiye'yiz. Biz Beşkalıyız. Biz, bize yeteriz Allah'a Şükür… Kimseye de ihtiyacımız yok. Yeter ki, bu karşılıklı güven devam etsin" dedi.

Başkan Saatcı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Eski halini çok iyi biliyorsunuz. Ama seçim çalışmalarına ama başka zaman geldiğimde vallahi ben utanıyordum. Bir yere bayan eli değdi mi böyle oluyor. Biz burayı 514.236,10 TL'ye ihaleye çıkmışız. Fethiye Belediyesi'nde 15 yıldır indirimsiz, kırımsız bir tane ihale verilmez. Buraya yüzde 38 kırım yapıldı. Toplanan paraları böyle kırımlı bir şekilde yapınca paranda yetiyor, pulunda… Hizmette yapılıyor. Burası bizim üzerimize vazife miydi? Vazifeydi. Nerede bir sıkıntı varsa, biz oradayız. Fen Lisesi bize vazife miydi? Vazifeydi. Huzurevi, Kadın Konuk Evi, Stadyum vazife miydi? Vazifeydi. Ama bu işleri Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bakanlıklar yapıyor. Biz Fethiye'de kendimiz yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Yaptılar da teşekkür etmedik mi? 12 yıldır, bir stad, bir huzurevi yaptılar da alkışlamadık mı? Harmanda teri olanın sofrada yeri olur. Niye Sağlık Ocağı? Neden Sağlık… İlhan Kıraç'ın bir kitabı var. Vehbi Koç'u anlatıyor. Diyor ki, 'Sağlığınız yerinde mi? Yerinde. Kenara 1 koyun. Arabanız var mı? Birin yanına sıfır koy. Evin var mı? Yanına sıfır koy. Yazlığın var mı? yanına sıfır koy' Velhasıl sıfırlar çoğalıyor. Vehbi Koç diyor ki, 'Biri kaldırın ne kaldı? Sıfır. İşte o yüzden biz bunu yaptık. 1 Sağlık olduğu için bunu yaptık. Burası 25 bin kişiye hizmet verecek. Burada Menteşeoğlu, Pazaryeri, Patlangıç Mahalleleri var. Allah var. Bu üç mahallede hala eksiklerimiz var. Hepsini yapamadık. Ancak biz önceliğimizi 1'e verdik. Ufak tefek eksiklerimizi de bizim başımıza kakmayın. Bununda pazarlığını yapalım. Temennim odur ki, buraya tedaviye gelen herkes şifa bulsun" dedi.

Başkan Saatcı'nın konuşmasının ardından Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışı gerçekleşti. Açılış sonrası öğrenciler ve bölge vatandaşları Başkan Saatcı'ya teşekkür ederek, sevgi selinde bulundu. 3 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli olan doktorlar Başkan Saatcı'ya plakette takdim ettiler. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Saatcı'dan Protokole Sitem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement