Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Başkentte Kültür Sanat

"Yıldız Savaşları-Star Wars" üçlemesinde maceranın en başını anlatan üç boyutlu film, yarın izleyiciyle buluşacak.

09.02.2012 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Yıldız Savaşları-Star Wars" üçlemesinde maceranın en başını anlatan üç boyutlu film, yarın izleyiciyle buluşacak.

George Lucas'ın kamera arkasına geçtiği "Yıldız Savaşları: Bölüm 1-Gizli Tehlike" adlı yapımda Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman, Jake Lloyd, Ian McDiarmid, Ahmed Best, Anthony Daniels, Kenny Baker, Ray Park ve Andrew Secombe, Sofia Coppola, Keira Knightley, Dominic West, Terence Stamp ve Samuel L. Jackson rol alıyor. Film, genç Luke Skywalker'ın içindeki gücü keşfedip galaksinin zalim imparatoruna baş kaldırmasına daha on yıllar varken ve hatta kahraman henüz doğmamışken yaşananları konu alıyor.

Sinemanın efsane sarışın yıldızı Marilyn Monroe'nin yaşamından bir bölümü işleyen "Marilyn ile Bir Hafta" vizyona girmeye hazırlanıyor. Oxford'da okuduğu bölümü bırakıp 1956 yazında Monroe ile Laurence Olivier'in başrolünü üstlendiği

"Prens ve Şov Kızı" filminde asistan olan 23 yaşındaki Colin Clark'ın (Eddie Redmayne) günlüklerinden yola çıkılarak beyazperdeye aktarılan yapımda, ünlü güzeli Michelle Williams canlandırıyor. Yapımda, Laurence Olivier rolünde Kenneth Branagh, Monroe'nun eşi yazar Arthur Miller rolünde ise Dougray Scott kamera karşısına geçti.

Klasikler arasına girmiş aynı adlı romanın uyarlaması ve televizyon için çekilen dizinin yeniden çevrimi olan "Köstebek" yarın sinemalarda. 1950'li yıllarda yaşanan soğuk savaş döneminin en keskin günlerine odaklanan yapımdaki rolüyle Gary Oldman, "En İyi Erkek Oyuncu" dalında Oscar ödülünün favorileri arasında gösteriliyor. Tomas Alfredson'un İngiltere- Fransa ortak yapımcılılığında çektiği filmde, Oldman'ın yanı sıra Colin Firth, Tom Hardy, Mark Strong ve John Hurt'ten oluşan güçlü bir kadro görev alıyor.

Adam Sandler'ın başrolünü üstlendiği komedi filmi "Jack ve Jill", gösterime girecek. Dennis Dugan'ın kamera arkasına geçtiği filmde, Sandler'ın rol arkadaşları Katie Holmes, Al Pacino ve Eugenio Derbez. Film, ziyaretleriyle yaşamını zehir eden ikiz kız kardeşi Jill'in bu kez "temelli taşınması" üzerine onu tekrar göndermek için harekete geçen Jack'in komik macerası. Yapımda, hem Jack'i, hem de Jill'i ünlü komedyen Adam Sandler başarıyla canlandırıyor.

Denzel Washington'un rol aldığı "Düşmanı Korurken ile "Duyguların Rengi" ve "Sürücü", haftanın diğer yeni yapımları.

-Sinemalardan-

Metropol: "Berlin Kaplanı", "Karanlıklar Ülkesi: Uyanış", "Sürücü",

"Duyguların Rengi", "Düşmanı Korurken", "Sümela'nın Şifresi Temel",

"Sherlock Holmes: Gölge Oyunları".

Optimum: "Neşeli Ayaklar 2", "Yıldız Savaşları: Bölüm 1-Gizli Tehlike",

"Karanlıktan Korkma", "Berlin Kaplanı", "Düşmanı Korurken", "Sümela'nın Şifresi Temel", "İçimdeki Şeytan".

Kızılay Büyülü Fener: "Düşmanı Korurken", "Karanlıklar Ülkesi",

"Marilyn ile Bir Hafta", "Eş Ruhumun Eş Zamanı", "Köstebek", "Artist",

"Utanç", "Sürücü", "Savaş Atı", "Jack ve Jill", "Kurtuluş Son Durak".

Bahçelievler Büyülü Fener: "Güzel Günler Göreceğiz", "Berlin Kaplanı",

"Artist", "Berlin Kaplanı", "Kurtuluş Son Durak", "Utanç", "Köstebek".

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement