Marmaris'te Batan Kaçak Teknesinde Ölü Sayısı 8'e Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Batan Kaçak Teknesinde Ölü Sayısı 8'e Yükseldi

Selimiye Mahallesi açıklarında geçen cumartesi batan, 7 kişinin yaşamını yitirdiği kaçak teknesindeki kayıp 2 kişiden birinin daha cesedine ulaşıldı.

09.02.2015 13:59  Güncelleme: 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris İlçesi Selimiye Mahallesi açıklarında geçen cumartesi batan, 7 kişinin yaşamını yitirdiği kaçak teknesindeki kayıp 2 kişiden birinin daha cesedine ulaşıldı. Ölenlerin sayısı 8'e yükseldi. Kayıp olan diğer kişinin de bulunması için çalışmalar sürerken, 6 kişi sağ olarak kurtarılmıştı.

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Bozburun Mahallesi'nden cumartesi günü sabah saatlerinde Yunanistan'ın Simi Adası'na gitmek üzere ayrılan ve içinde toplam 15 kaçağın bulunduğu fiberglas tekne, iddiaya göre motor arızasının ardından Hisarönü Körfezi'nde battı. Teknedeki İran ve Irak uyruklu kaçaklardan 7'si hayatını kaybederken, 6 kişi ise sahil Güvenlik tarafından sağ olarak kurtarıldı. Kaçakların ifadelerinden kayıp olduğu belirlenen iki kişinin bulunması için Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ekipleri, havadan ve denizden arama kurtarma çalışması başlattı.

BİR CESEDE DAHA ULAŞILDI

Üç gündür devam eden çalışmalar kapsamında, bugün Kocaada ile Uzunada Mevkileri arasındaki aramalarda, kayıp olan kaçaklardan birinin daha cesedine ulaşıldı. Böylelikle ölen kaçakların sayısı 8'e yükselirken, kayıp olan diğer kaçağı arama- kurtarma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

5 YARALI TABURCU EDİLDİ

Öte yandan yaralı olarak kurtarılan ve Marmaris Devlet Hastanesine kaldırılan 6 kaçaktan beşinin taburcu edildiği birinin ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.

İFADELERİNİN ARDINDAN SINIR DIŞI EDİLECEKLER

Kaçakların, İlçe Jandarma Komutanlığındaki ifade işlemlerinin ardından sınır dışı edilmeleri için Marmaris Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliği'ne teslim edileceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Batan Kaçak Teknesinde Ölü Sayısı 8'e Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement