BDP'li Başkan Adayından Şehit Ailesine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

BDP'li Başkan Adayından Şehit Ailesine Ziyaret

BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Demirbaş ile ölen 2 PKK'lın annesi, 2005 yılında Tunceli'de teröristlerle girdiği çatışmada hayatını kaybeden İsmail Esen'in annesini ziyaret etti.

27.03.2014 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Demirbaş ile ölen 2 PKK'lının annesi, 2005 yılında Tunceli'de teröristlerle girdiği çatışmada hayatını kaybeden İsmet Esen'in annesini ziyaret etti.

Demirbaş, ölen 2 PKK'lının annesi Emine Dursun ve Adile Işık ile Tunceli'de teröristlerle girdiği çatışmada hayatını kaybeden şehit Esen'in annesi Ayşe Esen'i Karaca Mahallesi'ndeki evinde ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Demirbaş, ziyarette, Türkiye'deki barış sürecinin kalıcı olmasını istediklerini söyledi.

Ülkedeki çatışma ortamının uzun süre devam ettiğini belirten Demirbaş, şöyle konuştu:

"Bu, biri evladını dağda, diğeri askerde yitirmiş iki yüreğin birleşmesidir. Anneler artık 'başka annelerin yüreği yanmasın' demesidir. Bu nedenle Cenab-ı Allah inşallah bu ateşe bir su döker, bizim de desteğimizle hiçbir insanın evladı ölmez. Gaziantep'te, bütün Türkiye'ye ilk defa olan bir tabloyu gösteriyoruz.

Annelerin yüreği bir daha yanmasın. Kimsenin, annelerin yüreğini yakmaya hakkı yoktur. Bu ülkede kalıcı bir barış olsun. İşte yüreğimizin bir parçası dağda ölmüş, yüreğimizin bir parçası askerde ölmüş. Hiç fark etmiyor, evlat evlattır. Artık acıları yarıştırmayalım, acıları birleştirelim. Tıpkı burada olduğu gibi acıları bitirelim."

Demirbaş, barış sürecine destek verilmesi çağrısında bulundu.

Dursun da bir daha annelerin ağlamamasını diledi.

Konuşmaların ardından Dursun, şehit annesi Esen'e beyaz tülbent hediye etti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BDP'li Başkan Adayından Şehit Ailesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement