Xi, Cop15 İkinci Bölüm Üst Düzey Segmentinin Açılış Töreninde Konuşma Yaptı - Son Dakika
Güncel

Xi, Cop15 İkinci Bölüm Üst Düzey Segmentinin Açılış Töreninde Konuşma Yaptı

Xi, Cop15 İkinci Bölüm Üst Düzey Segmentinin Açılış Töreninde Konuşma Yaptı

BEİJİNG, 16 Aralık (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Perşembe günü Kanada'nın Montreal kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi 15.

16.12.2022 10:04  Güncelleme: 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Xi, Cop15 İkinci Bölüm Üst Düzey Segmentinin Açılış Töreninde Konuşma Yaptı
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Kanada'nın Montreal kentinde düzenlenen BM Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi 15. Taraflar Konferansı (COP 15) ikinci bölümünün üst düzey segmentinin açılış törenine, video bağlantısı aracılığıyla hitap etti, 15 Aralık 2022. (Fotoğraf: Li Xueren/Xinhua)

BEİJİNG, 16 Aralık (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Perşembe günü Kanada'nın Montreal kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi 15. Taraflar Konferansı (COP 15) ikinci bölümünün üst düzey segmentinin açılış töreninde video bağlantısı aracılığıyla bir konuşma yaptı.

İnsanlığın ortak geleceğe sahip bir topluluk içinde yaşadığını kaydeden Xi, küresel zorluklarla mücadele etmenin tek etkin yolunun dayanışma ve işbirliği olduğunu söyledi.

Xi, "Uygarlığın refahı için sağlam bir ekosistem temel önemdedir. İnsan ile doğa arasında uyumlu birlikte yaşamayı teşvik etmek, Dünya üzerinde tüm yaşamların bir topluluğunu inşa etmek ve hepimiz için temiz ve güzel bir dünya yaratmak üzere birlikte çalışmalıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı, "Biyoçeşitliliğin korunması konusunda küresel bir uzlaşma kurmamız, 2020 Sonrası Küresel Biyoçeşitlilik Çerçevesi'nin sonuçlanması için ortaklaşa çalışmamız ve küresel biyoçeşitliliğin korunmasına yönelik hedef ve yolları belirlememiz gerekiyor" diye konuştu.

Xi, "Biyoçeşitliliğin korunmasının küresel sürecini ileriye taşımamız, tutkuları eyleme dönüştürmemiz, gelişmekte olan ülkeleri kapasite oluşturma konusunda desteklememiz ve iklim değişikliği, biyoçeşitlilik kaybı ve diğer küresel zorlukları çözmeye yönelik çabaları koordine etmemiz gerekli" diye ekledi.

Xi, "Biyoçeşitliliğin korunması yoluyla yeşil kalkınmayı teşvik etmeli, kalkınma yöntemleri ve yaşam tarzının yeşil dönüşümünü hızlandırmalı ve tüm ülkelerin halklarına daha fazla fayda sağlamak üzere Küresel Kalkınma İnisiyatifi'ni tam olarak kullanmalıyız" ifadelerini kullandı.

Xi, "Biyoçeşitliliğin korunması konusunda eşit ve adilane bir küresel düzeni desteklemeli, gerçek çok taraflılığı güçlü şekilde savunmalı, merkezinde BM'nin olduğu uluslararası sistemi ve uluslararası hukukla desteklenmiş uluslararası düzeni sıkı bir şekilde desteklemeli ve ortak evimiz olan Dünya'nın korunmasına yönelik güçlü bir sinerji oluşturmalıyız" diye ekledi.

Çin'in ekolojik sürecin ve biyoçeşitliliğin korunmasının teşvik edilmesine yönelik etkin çaba gösterdiğini belirten Xi, ekosistemin çeşitlilik, kararlılık ve sürdürülebilirliğinin iyileşmeye devam ettiğini dile getirdi.

Xi, "Çin'e özgü özellikleri olan bir biyoçeşitliliğin korunmasının yolunu bulduk" diye konuştu.

Xi, Çin'in ekolojik ilerlemeyi ileri götürmeye devam edeceğini ve kalkınmasını, insan ile doğa arasındaki uyumlu birarada varoluşu teşvik bağlamında planlayacağını vurguladı.

Xi, "BM Ekosistem Restorasyonu On Yılı Eylem Planına yanıt vereceğiz ve biyoçeşitliliğin korunması ve eski haline döndürülmesi konusunda çok sayıda kilit proje başlatacağız. Uluslararası alışveriş ve işbirliğini derinleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Xi, "Küresel biyoçeşitlilik yönetişimini yeni bir seviyeye yükseltmek üzere Kuşak ve Yol İnisiyatifi Uluslararası Yeşil Kalkınma Koalisyonu ve Kunming Biyoçeşitlilik Fonu aracılığıyla gelişmekte olan ülkelere destek ve yardım sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye ekledi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Xi, Cop15 İkinci Bölüm Üst Düzey Segmentinin Açılış Töreninde Konuşma Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement