Beko Basketbol Ligi - Son Dakika
Spor

Beko Basketbol Ligi

Pınar Karşıyaka'nın basketbol şube sorumlusu Nazım Torbaoğlu, "Play-off'ta hak ettiğimiz eşleşmeyi yapamadık" dedi.

17.05.2011 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinde Efes Pilsen'e elenerek, sezonu tamamlayan Pınar Karşıyaka'nın basketbol şube sorumlusu Nazım Torbaoğlu, "Play-off'ta hak ettiğimiz eşleşmeyi yapamadık" dedi. Torbaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde normal sezonda genç takımla çıktıkları Beşiktaş Cola Turka maçı hariç 29 maçta 21 galibiyet aldıklarını, kendi evlerinde oynadıkları müsabakalarda da sadece Banvit'e mağlup olduklarını söyledi.

Bu başarıyı yakalayan teknik kadro ve oyuncuların çok iyi iş çıkardıklarını ifade eden Torbaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu nedenle teknik kadro oyuncuların yanı sıra bize destek veren taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Play-off öncesinde iki tane şanssızlık yaşadık. Bir tanesi ligi hak ettiği yerde bitirmeyen Efes Pilsen ile eşleştik. Efes Pilsen, şua anda ligin en güçlü takımı, kötü bir başlangıç yaptıkları için ligi 4. bitirdiler. Ligi 5. sırada bitirdiğimiz halde, hak ettiğimiz eşleşmeyi yapamadık. Andre Smith'in olmaması takımı etkiledi. Ama bu konuda yapabileceğimiz bir şey yoktu. Smith'i göndermeseydik, geri kalan 11 oyuncumuzu da mental olarak kaybederdik. Dolayısıyla 2 olumsuz gelişme, çeyrek finalden bir üst turda devam edemememize neden oldu. Bu nedenle taraftarımızdan özür diliyoruz. "

Torbaoğlu, ligi normal sezonu ilk 4 sırada bitirmenin önemini bir kez daha anladıklarını belirterek, "Bazı şeyler birdenbire olmuyor. Geçen seneki yönetim, bize iyi bir takım devretti. Biz de üzerine bir şeyler koyarak bir yere getirdik. Bundan sonra biz oluruz veya yeni bir yönetim olur ama takımı daha iyi noktaya getireceklerdir. Karşıyaka'nın basketbol kültürü ve yönetim şekli, takımı ileriye götürmek için çok önemli. Umarım gelecek yıl daha iyi olup, 100. yılımızda bir final yaşatırız" dedi.

Karşıyaka'nın basketbolda, futboldan daha başarılı bir kulüp olduğunu bildiren Torbaoğlu, şöyle devam etti: "Basketbola hak eden değerin ve önemin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Belki Karşıyaka futbol takımı hiçbir zaman Avrupa Şampiyonluğu yaşamayabilir ama basketbol takımının Avrupa Ligi Kupası'nı getirme ihtimali var. Dolayısıyla basketbola daha fazla yatırım yapılmalı diye düşünüyorum. Futbol önemsenmesin değil ama basketbol da futbol kadar önemli bir branş haline getirilmesi lazım. Bunun için gerekli seyirci ve oyuncu potansiyeli mevcut. Bunların kullanılarak Pınar Karşıyaka'nın Avrupa'da çok ses getirebileceğini düşünüyorum. "

Torbaoğlu, Başantrenör Hakan Demir'le 1 yıllık daha sözleşmeleri bulunduğunu, gelecek sezon da mümkün olduğu kadar çekirdek kadroyu korumak istediklerini söyledi. Birkan Batuk'la daha önce sözleşme yenilediklerini Ahmet Erdoğan ve Alper Saruhan'la da anlaştıklarını ifade eden Torbaoğlu, "Çekirdek kadroyu koruyu, 1-2 yabancı transferi ile daha güçlü olacağımızı düşünüyorum. Basketbolda yaşanan başarının bir nedeni de yönetimsel olarak belli bir istikrarın yaşanması. Yönetim değişse bile, sistem kaldığı yerden devam ediyor, istikrar yakalanabiliyor" dedi.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Beko Basketbol Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement