Belediyenin teşvikiyle aşı oldular hediyeleri kaptılar - Son Dakika
Sağlık

Belediyenin teşvikiyle aşı oldular hediyeleri kaptılar

- Belediyenin teşvikiyle aşı oldular hediyeleri kaptılar Alaşehir Belediyesi tarafından ilk Covid aşısını olanlar arasında çekilişle ödül verileceğinin duyurulmasının ardından aşılama oranlarında ciddi artış yaşandı Yapılan çekilişle 9 şanslı kişi cep telefonu, bisiklet ve akıllı kol...

21.09.2021 11:44  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Belediyenin teşvikiyle aşı oldular hediyeleri kaptılar

Alaşehir Belediyesi tarafından ilk Covid aşısını olanlar arasında çekilişle ödül verileceğinin duyurulmasının ardından aşılama oranlarında ciddi artış yaşandı

Yapılan çekilişle 9 şanslı kişi cep telefonu, bisiklet ve akıllı kol saatine kavuştu

Düzenlenen törenle hediyelerini alan 9 kişi de verilen ödüllerin kendilerini aşı olmaya teşvik ettiğini söyledi

MANİSA - Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bu sene 30 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Üzüm Festivali kapsamında Alaşehir Belediyesi'nin, vatandaşların ilk aşılarını olmaları halinde cep telefonu, bisiklet ve akıllı kol saati hediye edileceğini duyurmasının ardından ilk aşılama oranlarında ciddi artış yaşandı. İlk aşılarını olanlar arasından yapılan çekilişle hediye almaya hak kazanan 9 talihliye belediye binasında yapılan törenle ödülleri teslim edilirken, hediyelerini alan vatandaşlar ödüllerin kendilerini aşıya teşvik ettiğini söyledi.

Alaşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Üzüm Festivali etkinlikleri kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'na aşı çadırı kuruldu. Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Alaşehir Devlet Hastanesi personelleri tarafından yapılan aşı uygulamasına Alaşehir Belediyesi ilk aşı yaptıranlara ödüller vererek katkı sağladı. Bu kapsamda festival süresince her gün ilk aşısını yaptıranlar arasında çekilen kura ile ilk üç kişiden birinciye cep telefonu, ikinciye bisiklet, üçüncü şanslıya akıllı saat hediye edildi. Ödül verilmesi aşı sayısında gözle görülür biçimde artış sağladı. 3 gün boyunca belediyenin ödül teşvikiyle ilk aşısını yaptıran vatandaşların sayısının 186 olduğu öğrenildi. İlk aşısını olanlar arasında her akşam Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda halka açık konser veren sanatçılar tarafından koli içerisine konulan isimler arasından 3 isim çekilerek talihliler belirlendi. 3 gün boyunca devam eden kampanya kapsamında ilk aşısını olan 186 kişiden 9 kişi bugün hediyelerini Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'nun elinden aldı.

Hediyeler aşıya teşvik etti

Festivalin son üç günü yapılan çekilişlerde 9 şanslı kişi ödül almaya hak kazandı. Alaşehir Belediye binasında yapılan ödül töreninde 3 kişiye cep telefonu, 3 kişiye bisiklet ve 3 kişiye de akıllı saat ödülü verildi. Ödül almaya gelen isimler aşı olmakta çekinceleri olduğunu ancak belediyenin cazip hediyeleri karşısında ilk aşılarını olduklarını söyledi. Başkan Öküzcüoğlu da belediye sayesinde aşı olanların sayısının artmasının kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

Törende konuşan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Konser yaparken, gördük ki ilk doz aşısını yaptırmayanlar var, teşvik olması amacıyla ilk doz aşısını ilk defa yaptıranlara ödül vermeyi planladık. Bu teşvik de aşı sayımızı artırdı. Bizde belediye olarak kurada ödül almaya hak kazanan vatandaşlarımıza hediyelerini verdik. Pandemiden kurtulmanın tek şartı, aşı olmak, hepinizi aşı olmaya davet ediyoruz." dedi.

Şanslı 9 kişiye ödüllerini veren Başkan Öküzcüoğlu ikinci doz aşılarını yaptırmaları konusunda vatandaşlara aşı çağrısını yineledi.

Belediyenin teşvikiyle aşı oldular hediyeleri kaptılar
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Belediyenin teşvikiyle aşı oldular hediyeleri kaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depremzede protezine kavuştu: 'Yürümeyi özlemiştim'
    09:50 Depremzede protezine kavuştu: 'Yürümeyi özlemiştim'

    Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde enkaz altında bir bacağını kaybeden Murat Akkoç, yeni proteziyle artık yürüyebiliyor. İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan İrade Adımları Derneği tarafından ücretsiz olarak protez bacak takılan Akkoç, yaşadığı zorlu süreci anlattı ve protezinin hayatını nasıl değiştirdiğini paylaştı.

  • SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı
    09:49 SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan düzenlemeyle 36'sı yerli üretim olmak üzere toplam 47 ilacın geri ödeme listesine alındığını açıkladı. Yapılan düzenleme ile kanser, multipl skleroz, immunosupresan, antibiyotik, kan ürünü ve diyabet ilaçları geri ödeme listesine dahil edildi.

  • Kahramanmaraş Felaketinde Bacak Kaybeden Murat Akkoç, Yeni Proteziyle Yürüyebiliyor
    09:44 Kahramanmaraş Felaketinde Bacak Kaybeden Murat Akkoç, Yeni Proteziyle Yürüyebiliyor

    Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde enkaz altında bir bacağını kaybeden Murat Akkoç, İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan İrade Adımları Derneği tarafından ücretsiz olarak protez bacak takılarak fiziki tedavisi yapıldı. Kaybettiği bacağına protez takılan Akkoç, artık yürüyebiliyor.

  • Erzincan'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2023 yılında 274 bin 873 çağrı geldi
    09:33 Erzincan'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2023 yılında 274 bin 873 çağrı geldi

    Erzincan'da bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne 2023 yılında toplam 274 bin 873 çağrı yapıldığı açıklandı. Bu çağrıların yüzde 15,58'i asılsız ihbar olarak kaydedildi. Müdür Metin Kuleli, asılsız ihbarların suç olduğunu ve cezalarının uygulandığını belirtti. Ayrıca vatandaşlardan yanlış yerlere çağrı yapmamaları ve asılsız ihbarlarla çağrı merkezini meşgul etmemeleri ricasında bulundu.

  • Bakan Işıkhan: Geri ödeme listesine 47 ilaç daha eklendi
    09:29 Bakan Işıkhan: Geri ödeme listesine 47 ilaç daha eklendi

    Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan yeni bir düzenleme ile 47 ilaç daha geri ödeme listesine eklendi. Bakan Işıkhan, bu ilaçların 36'sının yerli üretim olduğunu belirtti. Bu düzenleme ile hastaların ilaçlara daha kolay ve ekonomik bir şekilde ulaşması hedefleniyor.

  • Bacağı Kesilen İbrahim, Tedavi İçin Uzun Yolculuklar Yapıyor
    09:23 Bacağı Kesilen İbrahim, Tedavi İçin Uzun Yolculuklar Yapıyor

    Kemik kanseri nedeniyle bir bacağı kesilen İbrahim, tedavi olabilmek için saatlerce yolculuk yapmak zorunda kalıyor. İbrahim ve ailesi, Denizli'de tedavi olmak istiyor ve yetkililerden yardım bekliyor.

  • Kayseri'de kurusıkı tabanca oyunu faciayla sonuçlandı
    23:55 Kayseri'de kurusıkı tabanca oyunu faciayla sonuçlandı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, oynadıkları kurusıkı tabancanın ateş alması sonucu yaralanan 2 çocuk hastaneye kaldırıldı. Yavuzlar Mahallesi İmar Sokak'ta, C.A. (16) ve arkadaşı O.D. (16) bahçede kurusıkı tabanca ile oynarken silah ateş aldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı çocuklar, ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.


Advertisement