Belediyeyi taşlayan vatandaşlar 6,5 saatlik gergin bekleyişin ardından dağıldı - Son Dakika
3.Sayfa

Belediyeyi taşlayan vatandaşlar 6,5 saatlik gergin bekleyişin ardından dağıldı

Belediyeyi taşlayan vatandaşlar 6,5 saatlik gergin bekleyişin ardından dağıldı Toplulaştırmaya tepki gösteren çiftçiler, belediye binasına ve makam aracına zarar verdiler Samsun'un Vezirköprü ilçesinde toplulaştırmaya karşı belediye binası önünde eylem yapan 24 mahallenin sakinleri,...

27.09.2021 23:13  Güncelleme: 00:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediyeyi taşlayan vatandaşlar 6,5 saatlik gergin bekleyişin ardından dağıldı

Toplulaştırmaya tepki gösteren çiftçiler, belediye binasına ve makam aracına zarar verdiler

SAMSUN - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde toplulaştırmaya karşı belediye binası önünde eylem yapan 24 mahallenin sakinleri, belediye binasına ve makam aracına zarar verdiler. Öfkeli kalabalık, 6,5 saatlik bekleyişin ardından belediyenin önünden ayrıldı.

Vezirköprü ilçesinde arazi toplulaştırmaya karşı çıkan Adatepe Mahallesi sakinleri, Vezirköprü Belediyesi önünde eylem yaptı ve Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ile görüşmek istedi. Traktör ve çeşitli araçlarla belediye önünde toplanan yaklaşık bin kişi belediye başkanı ile konuyu Başkan Edis'e aktarmak istedi. Görüşme sağlayamayan vatandaşlar başkanı istifaya davet etti. Durumun gerginleşmesi üzerine bölgeye sevk edilen çevik kuvvet polisleri ve jandarmalar vatandaşları yatıştırmaya çalıştı. Olayın kontrolden çıkması üzerine polis duruma müdahale etti. Bu sırada bazı eylemciler belediye binasının camlarını kırdı. Olayda Başkan Edis'in kullandığı makam aracı da zarar gördü.

Gerginliğin zirve yaptığı sırada vatandaşlar ısrarla başkanla görüşme taleplerini devam ettirdi. Durumun daha da gerginleşmesi üzerine olay yerine ilave jandarma birlikleri de sevk edildi. Belediye önünden ayrılmayan vatandaşların sakinleştirilmesi için güvenlik güçleri büyük gayret gösterdi. Daha sonra ilçe kaymakamı ile görüşmek üzere muhtarlardan oluşan 5 kişilik heyet, Vezirköprü Kaymakamı Halid Yıldız ile görüşme gerçekleştirdi. Muhtarlardan oluşan grup daha sonra Samsun il merkezinde siyasiler ile görüşmeye gittiler.

Topraklarından olmak istemediklerini belirten Adatepe Mahallesi sakinleri, " Mehmet Akif Ersoy, 'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı. Düşün altında binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı. Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı' demiş. Bizi başkalarıyla karıştırmasınlar. Burada herkes tankların, tüfeklerin altına yatar yine de toprağını satmaz. Bizim polisle, jandarmayla işimiz yok. Biz toprağımızı, çevremizi ve bölgemizi kurumak için istiyoruz. Biz başka bir yerden gelmedik. Namuslu şerefli köylüleriz. Burada polislerin, jandarmaların ne işi var. Bizim toprağımızı almaya mecbur musunuz?" dediler.

Belediye önündeki 6,5 saatlik gergin bekleyişin adından mahalle sakinleri dağıldı.

Belediyeyi taşlayan vatandaşlar 6,5 saatlik gergin bekleyişin ardından dağıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Belediyeyi taşlayan vatandaşlar 6,5 saatlik gergin bekleyişin ardından dağıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun Bafra'da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    08:17 Samsun Bafra'da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Samsun'un Bafra ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda 319 gram kokain ele geçirildi. Operasyon sonucunda A.A. (31) ve İ.K. (29) isimli şüpheliler gözaltına alındı.

  • Kütahya ve Afyonkarahisar'da Kaçak Silah Ticareti Operasyonu: 1 Tutuklama
    07:08 Kütahya ve Afyonkarahisar'da Kaçak Silah Ticareti Operasyonu: 1 Tutuklama

    Kütahya ve Afyonkarahisar'da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik düzenlenen operasyonda, 7 adrese yapılan baskınlarda 5 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 1 av tüfeği, 79 fişek ve 2 tabanca parçası ele geçirildi. Operasyon sonucunda gözaltına alınan şüphelilerden biri tutuklandı.

  • Edirne'de domates yüklü tır yanarak hurdaya döndü
    05:29 Edirne'de domates yüklü tır yanarak hurdaya döndü

    Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 15 kilometrelik kuyrukta bekleyen domates yüklü Ukrayna plakalı tır, yol kenarında iken dorseye bağlı olan soğutucu motorundan çıkan yangın sonucu hurda haline geldi. Yangını fark eden diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın uzun uğraşlar sonucu söndürülerek kontrol altına alındı. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Ukrayna'ya domates götüren tır Edirne'de küle döndü
    05:21 Ukrayna'ya domates götüren tır Edirne'de küle döndü

    Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 15 kilometrelik kuyrukta bekleyen domates yüklü Ukrayna plakalı tır, yol kenarında beklerken çıkan yangın sonucu hurda yığınına döndü.

  • İzmir'de silahlı saldırı sonucu öldürülen gençle ilgili tutuklama
    02:44 İzmir'de silahlı saldırı sonucu öldürülen gençle ilgili tutuklama

    İzmir'in Buca ilçesinde, silahlı saldırı sonucu öldürülen 17 yaşındaki Yusuf Demir'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüphelilerden baba ve oğul tutuklandı. Baba, emniyetteki ifadesinde Demir'i tanımadığını ve yaşını öğrenince üzüldüğünü söyledi.

  • Erzincan'ın Tercan ilçesinde trafik kazası: 7 yaralı
    02:39 Erzincan'ın Tercan ilçesinde trafik kazası: 7 yaralı

    Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Çadırkaya beldesi girişinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 7 kişi yaralandı. Kazada, 4'ü çocuk toplam 7 kişi yaralanırken, yaralılar ambulanslarla Tercan Devlet Hastanesi ve Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Kontrolden Çıkan Kamyonet Elektrik Direklerine Çarptı
    01:56 Kontrolden Çıkan Kamyonet Elektrik Direklerine Çarptı

    İstanbul'un Ataşehir ilçesinde aşırı yüklü bir kamyonet, kontrolden çıkarak elektrik kablolarına takıldı ve 6 elektrik direğini devirdi. Kamyonetin sürücüsü olay yerinden kaçarken, olayı duyan vatandaşlar yetkililere bildirdi. Elektrik direklerinin onarım çalışmaları başlatıldı ve sürücünün yakalanması için çalışmalar sürüyor.

  • Maltepe'de korkutan iş yeri yangını
    01:51 Maltepe'de korkutan iş yeri yangını

    Maltepe'de bir iş yerinde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla söndürüldü. Yangın, Zümrütevler Mahallesi'nde saat 22.00 sularında meydana geldi. İtfaiye ekipleri hızlı bir şekilde olay yerine ulaşarak yangına müdahale etti ve kısa sürede söndürdü. Polis ekipleri de güvenlik tedbirleri aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Kocaeli'de 7 katlı apartmanda yangın: Daire alevlere teslim oldu
    01:43 Kocaeli'de 7 katlı apartmanda yangın: Daire alevlere teslim oldu

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan 7 katlı apartmanın 5. katındaki boş bir dairede çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında yaralanan veya dumandan etkilenen olmazken, dairede büyük çapta hasar meydana geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • 'Eros' isimli kediyle ilgili davadan çıkan karara tepki
    01:07 'Eros' isimli kediyle ilgili davadan çıkan karara tepki

    İstanbul'da öldürülen Eros isimli kedinin davasında sanığa verilen hapis cezasının indirilmesi ve serbest bırakılma kararı hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. Hayvan hakları savunucuları basın açıklaması yaparak adaletin sağlanmasını istedi.

  • Gebze'de 7 Katlı Apartmanın 5. Katındaki Boş Dairede Yangın Çıktı
    01:04 Gebze'de 7 Katlı Apartmanın 5. Katındaki Boş Dairede Yangın Çıktı

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan 7 katlı apartmanın 5. katındaki boş bir dairede bilinmeyen sebeple yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangında yaralanan veya dumandan etkilenen olmazken, dairede büyük çapta hasar meydana geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement