Berkin Elvan İçin Açlık Grevi - Son Dakika
Güncel

Berkin Elvan İçin Açlık Grevi

Berkin Elvan İçin Açlık Grevi

Gaziler Sokak'ta kurulan çadırda başlatıldı.

14.01.2016 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziler Sokak'ta kurulan çadırda başlatıldı. Halkın Hukuk Bürosu avukatları da dönüşümlü olarak açlık grevine katılacak.

Gaziler Sokak'ta saat 13.00'te düzenlenen basın açıklaması sırasında, 'Berkin için adalet istiyoruz. Açlık grevindeyiz" yazılı pankart açıldı. Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Hasan Ferit Gedik'in dedesi Mustafa Meray ve Avukat Behiç Aşçı da destek verdi.

Açıklama yapan Avukat Ebru Timtik "Hukuk yollarını en ücra patikasından en ana yoluna kadar denemiş, zorlamış insanlarız. Gerçekten hukuk yollarını zorladık. 945 günün sonunda Berkin Elvan dosyasında en küçük bir ilerleme kat edildiyse, bu avukatların amansızca verdiği hukuk mücadelesi sonucunda olmuştur. Savcılar kendiliğinden bir iş yapmadılar. Maalesef delileri bile avukatlar topladı. Avukatların çabası sonunda belli bir yere kadar geldik. Şimdi bu kişilerin fotoğrafları belli. Aslında kim oldukları da belli. Tespit edilmiş durumdalar. Birlikte çalışan arkadaşlarını, emniyet teşkilatında çalışan sıralı amirlerinin o kişilerin kim olduğunu bilmemelerine olanak yok. Eğer siyasi iktidar isterse, çok kısa bir süre içerisinde o kişilerin isimlerini verebilir. Ama bugüne kadar vermedi. Bu kişilerin isimlerinin verilmemesi bizce, siyasi iktidarın politikasıdır. Dünyanın her yerinde, açlık grevi bir hak arama yöntemi. Biz de bu hak arama yöntemini, talebimizi desteklemek için kullanacağız. Açlık grevinde Berkin Elvan'ın katillerinin isimlerinin açıklanması ve yargılanması için tekrar tekrar talepte bulunacağım. Arkadaşlarımız destek açlık grevinde bulunacak" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement