Beş gündür kayıp yaşlı adam aranıyor SİVAS - Son Dakika
Güncel

Beş gündür kayıp yaşlı adam aranıyor SİVAS

Beş gündür kayıp yaşlı adam aranıyor SİVAS

Beş gündür kayıp yaşlı adam aranıyor SİVAS

25.09.2013 13:49

Beş gündür kayıp yaşlı adam aranıyor - SİVAS

Beş gündür kayıp yaşlı adam aranıyor

- Sivas'ın Ulaş ilçesinde 5 gündür kendisinden haber alınamayan

Hasan Benli'nin (90) bulunabilmesi için, AFAD ve jandarma ekipleriyle

vatandaşlar, geniş bir alanda arama çalışması yürütüyor

- Çalışmalara Ulaş Kaymakamı Altınkaynak ve Belediye Başkanı

İsmail Koçak da katıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Ulaş ilçesinde 5 gündür kendisinden haber alınamayan yaşlı adamın bulunması için geniş bir alanda arama çalışması yapılıyor.

Alınan bilgiye göre, cumartesi günü, Ali Rıza Başıbüyük, cenaze dolayısıyla Kervansaray köyü Kaçak mezrasındaki bir akrabasına gitmek isteyen Hasan Benli'yi (90) aracıyla Ezentere köyüne kadar götürdü.

Buradan sonraki yol bozuk olduğundan Hasan Benli, araçtan indi mezraya doğru yürümeye başladı. Daha sonra, Benli'den haber alınamadı.

Bunun üzerine, Sivas Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve jandarma ekipleriyle vatandaşlar Benli'yi aramaya başladı. Geniş bir alanda beş gündür yürütülen çalışmalara rağmen Benli'ye ulaşılamadı.

Çalışmalara, Ulaş Kaymakamı Ali Altınkaynak ve Belediye Başkanı İsmail Koçak ile İl Jandarma Alay Komutanlığından Yarbay Semih Coşkun da katıldı.

Altınkaynak'a bilgi veren Ali Rıza Başıbüyük, saat 08.30'den evinden aldığı Hasan Benli'yi Ezentere köyüne kadar getirdiğini belirterek, "Yol bozuk olduğundan Benli araçtan indi, yaklaşık 3 kilometrelik yolu yürüyerek gidebileceğini söyledi. Hasan Benli'ye 'ben seni burada bekliyorum' dedim. Mezraya doğru yürüdü, saat 15.00'e kadar bekledim, gelmedi. O anda kuvvetli bir yağmur başladı, ben de aracımla köye döndüm" diye konuştu.

Kaymakam Altınkaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumartesi bölgede kuvvetli yağış olması dolayısıyla Benli'nin sele kapılma ihtimalinin bulunduğunu ifade ederek, "Ümidimiz Hasan Amcayı sağ bulmak ve çocuklarına kavuşturmak ama zaman geçtikçe umutlar azalıyor" dedi.

AFAD yetkilisi Alparslan Güler ise Ezentere ve Kervansaray köyü kırsalını, mağaraları, akarsu yataklarını aradıklarını anımsatarak, Benli bulunana kadar çalışmaların süreceğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beş gündür kayıp yaşlı adam aranıyor SİVAS - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement