Beşiktaş ve Toçev, 1903 Çocuğun Eğitimi İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika
Spor

Beşiktaş ve Toçev, 1903 Çocuğun Eğitimi İçin Bir Araya Geldi

Beşiktaş ve Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı, (TOÇEV) 1903 çocuğun eğitim hayatına destek vermek için bir araya geldi.

19.10.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş ve Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı, (TOÇEV) 1903 çocuğun eğitim hayatına destek vermek için bir araya geldi.

Beşiktaş ve maddi zorluklar yüzünden okuyamayan çocuklara eğitim hayatları boyunca destek olan TOÇEV, Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nda bir araya geliyor. 1903 çocuğa maddi destek sağlamak için yapılan işbirliğinin tanıtım toplantısı BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleşti. Toplantıya Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak, yönetim kurulu üyeleri ve TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun katıldı.

ORMAN: "1903 ÇOCUĞUMUZUN EĞİTİM MASRAFINI KARŞILAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Toplantıda açıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, "15 Kasım günü yapılacak Vodafone Marotonu'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor AŞ'nin düzenlediği bu organizasyonda biz de TOÇEV ile birlikte genç kardeşlerimize katkıda bulunmak için orada olacağız. Taraftarlarımızın TOÇEV'e yapacağı bağışlarla 1903 çocuğumuzun eğitim masrafını karşılamayı düşünüyoruz. Devamlı olarak Beşiktaş olarak okul, eğitim ve hayırlı işlerle alakalı faaliyetlerde bulunuyoruz. Bunun artacağını düşünüyoruz. Bunlar pozitif olarak hem taraftar hem de spor kamuoyunda tepki alıyor" dedi.

"TÜM SPORSEVERLERİ BEKLİYORUZ"

Tüm sporseverleri maraton alanında beklediklerini belirten Orman, "TOÇEV'de binlerce çocuk için uğraşıyoruz. Hep birlikte iyi şeyler yapmak için buradayız. Tüm Beşiktaş taraftarlarını, sporseverleri bekliyoruz. Özel olarak tasarlanmış tişörtlerimiz var. Bunların da gelirlerinin bir bölümünü TÖÇEV'e aktarıyoruz. Herkesi 15 Kasım'daki maratonda 1903 pankartının altında bekliyoruz. Başta Ebru Uygun'a çok teşekkür ediyorum bu iş birliği için" ifadelerini kullandı.

"İYİ MESAJLAR VERDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM"

Çok zor günlerden geldiklerini belirten Fikret Orman, "Başlattığımız projelerin sonuna doğru geldik. İnsanların duaları ve Allah'ın da yardımıyla bu günlere geldik. Toplumsal olarak insanlara iyi mesajlar verdiğimizi ve bu yüzden de işlerimizin iyi gittiğini düşünüyorum. Bu da onlardan bir tanesi" şeklinde konuştu.

"CAMİA OLARAK ONLARA DESTEK VERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun'un çok sevdiği birisi olduğunu vurgulayan Orman, "Çocukluğundan beri bu işlerle uğraşıyor. Allah onlardan razı olsun. Biz de camia olarak onlara destek vermeye çalışıyoruz. Yapılan hayırlı işleri desteklemeye çalışıyoruz. Bakın Soma kazası oldu. Bizim İzmir Derneğimiz bir okulu baştan aşağı yaptı. Biz oradaki imkanları ve bizim yaptıklarımızı görünce, bırakın doğuyu batıyı; İzmir'deki imkanları göründe hayretler içerisinde kaldık ve hayırlı bir iş yaptığımızı düşündük. Kültürlü ve eğitimli insanlar yetiştirmeye ihtiyacımız var. İnşallah daha okullar yaparız. Allah onları görmeyi nasip etsin bize" açıklamalarında bulundu.

UYGUN: "BİR SPOR CAMİASININ BÖYLE İŞLERE GİRMESİ GURUR VERİCİ"

TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun ise yaptığı açıklamada, Beşiktaş Kulübü ve başkanı Fikret Orman'a teşekkür ederek, "Yıllardır Fikret Orman'la çok iyi işler yapıyoruz. Beşiktaş zaten eğitim alanında farklılık yapmaya çalışıyor. Bunu gururla izliyoruz. Yıllardır beraberiz ve şuanda çok güzel bir işbirliğine giriyoruz. Biz, sporla eğitimi bir araya getirdikleri için Spor AŞ, Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş'a teşekkür ediyorum. Sivil toplum örgütleri de bu maratonda yardımseverler koşusu düzenleyebiliyorlar. Seçtiği STK'ya destek sağlayabiliyorlar. Bağışlar STK'nın banka hesaplarına yatırılıyor. Bunlar takip edilebiliyor. Bir çocuğun bir yıllık eğitim masrafı olan bin 200 TL'yi hedef biçtik. Tabi ki daha fazla katılımcımız katkıda bulunabilir. Doğru hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. Çok gurur verici; bir spor camiasının böyle bir işe girişmesi. Yanımızda oldukları için ben çok heyecan duyuyorum. Beşiktaş her zaman yanımızda. Eğitime çok ağırlık ve önem veriyorlar. Başkanımız çok önem veriyor. Eğitim alanındaki hiçbir şeyde bizi geri çevirmediler. En büyük desteği hep Beşiktaş'tan gördük. Öbür kulüplerin destekleri de oldu ama Beşiktaş her zaman yanımızdaydı" ifadelerini kullandı.

Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nda TOÇEV'e destek olmak isteyen Beşiktaşlılar, açılacak banka hesaplarına yapacakları bağışlar ve tişört alışverişiyle 1903 çocuğun eğitim hayatına destek vermiş olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Beşiktaş ve Toçev, 1903 Çocuğun Eğitimi İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement