Beylikdüzü'nde Unutulmayacak Kafkas Gecesi - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü'nde Unutulmayacak Kafkas Gecesi

Beylikdüzü\'nde Unutulmayacak Kafkas Gecesi

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen Kafkas Gecesi'nde Redya Kafkas Halk Dansları, Abazya Kafkas Çocuk Grubu gösterileri ve İshak Akbay'ın Çerkezce söylediği şarkılar, Beylikdüzü Kültür Merkezi'ni dolduran vatandaşları adeta çoşturdu.

23.04.2013 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen Kafkas Gecesi'nde Redya Kafkas Halk Dansları, Abazya Kafkas Çocuk Grubu gösterileri ve İshak Akbay'ın Çerkezce söylediği şarkılar, Beylikdüzü Kültür Merkezi'ni dolduran vatandaşları adeta çoşturdu.

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi açıldığı günden bu yana en coşkulu gecelerinden birini yaşadı. Düzenlenen Kafkas Gecesi'nde salonu dolduran vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un da katıldığı gecede Kafkas oyunlarında Redya Kafkas Halk Dansları topluluğu ve Abazya Çocuk Halk Dansları ekibi unutulmaz gösterileri ile geceye damgalarını vururken, Sanatçı İshak Akbay da tamamı Çerkezce olan ve sözlerini kendi yazdığı eğlenceli şarkıları ile Beylikdüzü halkını eğlenceye boğdu.

"BU MİLLET BİRBİRİNE ET VE TIRNAK GİBİ BAĞLIDIR"

Kafkas halklarının geçmişten günümüze yaşadıkları, İslamiyeti kabulü, Osmanlı Devleti'ne bağlılıklarının anlatıldığı kısa film ve fotoğraf gösterisinde vatandaşları duygulandıran anlar yaşandı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Türkiye Cumhuriyeti'nin adeta kardeşlik topluluğu olduğunu ifade ederek " Geçmişimizden bu günümüze Türkü, Çerkezi, Kürdü, Lazı, Ermenisi ile biz her zaman birlikte yaşamaya alışmış bir toplumuz. Bu toplum birbirlerine et ve tırnak gibi bağlıdır. Bugüne kadar bu topluluğu bozmak isteyenlere en güzel cevabı bugün de bu salonu hep birlikte Lazı, Çerkezi, Türkü, Kürdü doldurarak ve şarkılara hep birlikte eşlik ederek gösteriyoruz" dedi.

BAŞKAN UZUN'DAN EMEĞİ GEÇENLERE ÇİÇEK TAKDİMİ

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un yanı sıra geceye Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdullah Teber, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de katıldı. Başkan Yusuf Uzun, BOSB Başkanı Abdullah Teber ve Meclis Üyesi Tayfun Şen; geceye emek veren Redya Kafkas Halk Dansları, Abazya Kafkas Halk Dansları Çocuk Topluluğu ve İshak Akbay'a çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beylikdüzü'nde Unutulmayacak Kafkas Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement