Beyşehir'de Köylere Hizmet Götürme Birliği Çalışmalarına Son Verdi - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de Köylere Hizmet Götürme Birliği Çalışmalarına Son Verdi

Beyşehir\'de Köylere Hizmet Götürme Birliği Çalışmalarına Son Verdi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, çalışmalarına düzenlediği son toplantıyla son verdi.

26.03.2014 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, çalışmalarına düzenlediği son toplantıyla son verdi.

30 Mart'tan sonra Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından görev süresi sona erecek olan Beyşehir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeleri son kez bir araya geldi. Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük başkanlığında yapılan toplantıya, birliğin yönetim kurulu üyeleri ve il genel meclisi üyeleri ile köy muhtarları iştirak etti.

Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri'nin kurulduğu günden beri kaymakamların başkanlığında köylere çok büyük hizmetler yaptığını belirtti. Bu büyük hizmetlerin Beyşehir'de de görüldüğünü ifade eden Başıbüyük, "Bizden önceki dönemde görev yapan ağabeylerimiz ve sizden önceki muhtarların katkılarıyla bölgeye büyük hizmetler geldi. Bugün itibariyle ise köylerimizde artık köy içi sokakları parke taşı ile döşenmiş, şehir hizmeti neredeyse köye gelmiş, köylerin içme suyu ve birçok yerin kanalizasyon sorunları da çözülmüştür" diye konuştu.

Köylünün bir köylü gibi yaşayarak şehirdeki konforun bu yerleşim birimlerine de götürülmesi amacıyla bugüne kadar çalıştıklarını konuşmasında dile getiren Başıbüyük, "Tabi köy olmanın gereği olarak şehrin aynısı olması mümkün değil elbette. Tabii ki köydeki vatandaşın hayvanları, tavukları, keçileri olacak, şehrin aynısı olması mümkün değil, yani kim derse ki, 'ben köyleri şehir yapacağım' buna inanmak mümkün değil ama köy ortamının da bir nezaketi, temizliği ve güzelliğini, temel ihtiyaçlarının sağlanmasının köylünün köylü gibi yaşayarak şehirdeki konforun oraya götürülmesinin gerektiğine inanıyoruz. Biz bunun için çalıştık. Tabi eksiklerimiz mutlaka vardır. Yeni çıkan Büyükşehir Belediyesi Yasası ile birlikte inşallah köylerimiz mahalleye dönüştükten sonra bizzat Büyükşehir ve İlçe Belediyesi de bu hizmetleri daha ileri noktalara götürecek ve daha güzel hizmetler yapacaktır, buna yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Kaymakam Başıbüyük, düzenledikleri toplantının Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin veda toplantısı gibi de anlaşılabileceğini konuşmasında vurgularken, yeni dönemde de Kaymakamlık olarak mahalle haline dönüşen yerleşim birimleri ile ilişkilerini kesmeyeceklerinin altını çizdi. Köyleri bu defa mahalle olarak ziyaret edip vatandaşlarla hasbıhal edeceklerini vurgulayan Başıbüyük, "Sorunları dertleri yine masaya yatıracağız. Belki yine iletişim konusunda bazı mevkilere, makamlara dertlerinizi ulaştıracağız. Ayrıca, her şey yola parke döşeme, içme suyu getirmekten ibaret değil ki, diğer sosyal hizmet faaliyetleri noktasında yine sizlerle birlikte çalışacağız ve birlikteliğimizin devam edeceğini biliyorum" şeklinde konuştu.

Toplantıda, gündem maddelerindeki hususlar görüşülüp karara bağlandı. Toplantının ardından katılımcılar bir restoranda düzenlenen yemekte bir araya geldi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de Köylere Hizmet Götürme Birliği Çalışmalarına Son Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement