Bilecik Kayadan Yanmayan Sıvı Elde Etti - Son Dakika
Güncel

Bilecik Kayadan Yanmayan Sıvı Elde Etti

Bilecik'in Bozüyük İlçesinde yaşayan Naci Mercan, madeni kayadan yanmayan sıvı elde ettiğini söyledi.

24.09.2017 13:49

Bilecik'in Bozüyük İlçesinde yaşayan Naci Mercan, madeni kayadan yanmayan sıvı elde ettiğini söyledi. Sıvının orman yangınlarının söndürülmesinde de kullanılabileceğini belirten Mercan, "Bu sıvıyı giysinin üzerine döktüğünüzde giysi 7-8 yıl yanmama özeliğine sahip oluyor" dedi.

Bozüyük İlçesinde sıhhi tesisatçılık yapan Naci Mercan, madeni kayadan orman yangınlarında daha az su kullanılarak söndürebilen bir sıvı elde ettiği açıkladı. 45 ton su ile söndürülen yangın için, 5 ton su, içerisine de 1 ton keşfettiği sıvıdan atıldığında aynı miktardaki bölgenin söndürebileceğini anlatan Mercan, yetkililerden destek beklediğini söyledi. Keşfettiği sıvının patentini almak istediğini ifade eden Mercan, buluşu ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Daha önce temizlik ürünleri üzerinde araştırmalar yapmıştım. Bazı buluşlar da gerçekleştirmiştim. Tesadüfen bir kayanın fermantasyonunda bir sıvı elde ettim. Son zamanlarda orman yangınları ve çevresel yangınlarda çoğalma oldu. Onlara büyük bir çözüm getirecek bir sıvı. 45 ton ile sönen bir yangını, 5 ton su ile içerisine 1 ton da bu sıvıdan atıldığında tamamen yangını söndürüyor ve soğutma çalışmasına gerek kalmıyor. Aynı zamanda elbise üzerine sıvı sıkıldığında bu elbise yanmıyor. Sıvının döküldüğü elbise yıkanmadığı sürece uzun süre yanmama etkisini sürdürüyor. Ayrıca bu sıvının anti bakteriyel özelliği de var. 20 litre suyun içerisine 10 miligram kadar bu sıvıdan koyduğunuz zaman koltuk altı deodorant olmakta. Bu ürün alkol içermemektedir. 3 tonluk kuyu suyu içerisine 1 litre sıvıdan döktük, 3 saat sonra analize gönderdik, özel laboratuarlarda yapılan testlerde bir tane bakteri elde edilmedi. Aynı zamanda koku giderici olarak da faydası var. Tavuk gübresinin üzerine bundan sıktık ve koku yayılmadı. Çiğ tavuğun üzerine sıktık ve güneşin altında 8 saat beklettik. Herhangi bir bozulma ve bakteri oluşması gerçekleşmedi. Bu sıvıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Bilecik Kayadan Yanmayan Sıvı Elde Etti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bilecik Kayadan Yanmayan Sıvı Elde Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement