Bilecik'te "Kültürel Eserlerimize Sahip Çıkıyoruz" Projesi - Son Dakika
Güncel

Bilecik'te "Kültürel Eserlerimize Sahip Çıkıyoruz" Projesi

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, ilkokul öğrencileri aralarında antika eşyalarında bulunduğu bir sergi açtı.

11.11.2017 12:24

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, ilkokul öğrencileri aralarında antika eşyalarında bulunduğu bir sergi açtı.

"Kültürel eserlerimize sahip çıkıyoruz" projesi kapsamında Osmaneli ilkokulu öğrencileri geçmiş yıllarda kullanılmış eşyalaran açtıkları sergi yoğun ilgi gördü.

Sınıf öğretmeni Hakan Aydın, yaptığı açıklamada, 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin tarihi ve kültürel eserlere sahip çıkmaları konularında bilinçlendirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"'Bir gün derste öğrencilerime kültürel mirasa sahip çıkmamız konusunda ders anlatırken, bir öğrencimiz ders kitabında gördüğü eşyalardan bazılarının kendi evlerinde de olduğunu söyledi. Ben de bunlardan bir tanesini okula getirmesini istedim. Öğrencimiz, evdeki kıyafetlerden sınıfa getirdi. Bunun üzerine diğer sınıf öğretmeni arkadaşlarımız ile okulda eski eşyalarla sergi açmaya karar verdik. Öğrencilerimiz ve öğretmenler, evlerinden giyimden ev eşyalarına, ocaktan radyolara, ütülerden paralara ve el fenerlerine kadar eşya getirdi. Sergimiz öğrencilerimiz ve veliler tarafından ilgiyle karşılandı. Diğer okullardan da sergimizi gezmeye gelenler oluyor."

Okulun içindeki salonda açılan sergiyi ilçe Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Yunus Demirpehlivan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Yalçın Avcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci de gezerek, öğrencilerden bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilecik'te 'Kültürel Eserlerimize Sahip Çıkıyoruz' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement