Bilgi Festivali, Samsun'da - Son Dakika
Güncel

Bilgi Festivali, Samsun'da

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İzgören Akademi işbirliğiyle, "Geleceğe Dokunmak" temasıyla Samsun'da ilk kez "Bilgi Festivali" düzenlendi.

15.01.2014 18:50

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İzgören Akademi işbirliğiyle, "Geleceğe Dokunmak" temasıyla Samsun'da ilk kez "Bilgi Festivali" düzenlendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen festivalin sunuculuğunu yapan İzgören Akademi eğitmenlerinden Gökhan Okçu, açılış konuşmaları öncesinde katılımcılarla bir süre sohbet etti. Okçu'nun "Ankara'nın Bağları" şarkısı eşliğinde salondakileri oynatması ise renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin açılış konuşmasını yapan İzgören Akademi Karadeniz Bölge Müdürlüğü kurucusu Şehnaz Dereli, Samsun'un en önemli hedefinin, Türkiye'nin 2023 vizyonunda ilk 10 şehir arasına girmek olduğunu belirtti.

Samsun'un marka şehir olmak istediğini anlatan Dereli, "Samsun artık geleceği karşısında bulmak değil, geleceği şekillendirmek istiyor. İşte bugün burada 'geleceğe dokunmak' temasıyla karşınızdayız" dedi.

- "Geleceğe dokunmak" kavramı

Festivale konuşmacı olarak katılan Demsa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı ise sağlıklı, sürdürülebilir ve saygın mesaj üretmenin önemli olduğuna değindi.

Geleceğe dokunmak kavramının içinin boşaltıldığını savunan Sabancı, "Kirin, pasın içinden iyi olanın sivrilmesi kesinlikle eskisinden daha çok zaman alıyor" diye konuştu.

Ürünlerde yaratıcılık, yenilikçilik ve fonksiyonellik gerektiğini anlatan Sabancı, "Daha çok ses çıkaranın daha çok satış yaptığı bir alandan, daha çok Ar-Ge yapanın kazandığı bir düzleme geçiyoruz. Bunların hepsi zamanın ruhunu doğru anlamakla ilgili meseleler" dedi.

Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gittiğiniz her restoranda köfte sipariş edebilirsiniz. Köfte köftedir işte. Sorsanız herkes nasıl yapıldığını bilir. Ama bazı dükkanlara bakarsınız dolup taşıyordur, bir diğerinde ise ancak menüde bir seçenek haline gelmiştir. İşte o dolup taşan dükkanın neyi doğru yaptığına bakmak lazım. Bize göre orada asıl sır iş yapma bilgisidir. Ürün ve hizmet kalitesindeki devamlılıktır. Fiyat ve kalite arasındaki doğru korelasyondur. Müşteri beklentisi ve talebini doğru hissetmektir. İşte bu geleceğe dokunmaktır. Evrendeki mesajı doğru yorumlamaktır."

Konuşmasının ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz tarafından Sabancı'ya plaket ve çiçek verildi.

-Salon görünümü

-"Ankara'nın Bağları" şarkısı eşliğinde salondakilerin oynaması

-Festivale konuşmacı olarak katılan Demsa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı'nın konuşması

Bilgi Festivali, Samsun\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilgi Festivali, Samsun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement