BİLSEM Temeli Törenle Atıldı - Son Dakika
Güncel

BİLSEM Temeli Törenle Atıldı

BİLSEM Temeli Törenle Atıldı

Aydın Ticaret Borsası ve İl Milli Eğittim Müdürlüğü'nün geçen Ramazan ayında protokolünü imzaladığı "Aydın Bilim ve Sanat Merkezi'nin" temeli törenle atıldı.

09.07.2013 22:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi Salonu'nda gerçekleşen temel atma törenine Vali Kerem Al, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Küçükerol, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Ticaret Odası Meclisi Başkanı Sefa Yüksel, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya ve davetliler katıldı.

Temeli atılan BİLSEM binasının tanıtıldığı törende, üstün yetenekli ve zeki çocuklarla ilgili film izletildi. Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu 3. sınıf öğrencilerinden Alinda Şimşek, yetenekli ve zeki çocukları temsilen bir konuşma yaptı ve Aydın ili için büyük eksiklik olan bilim ve sanat eğitim merkezinde emeği geçenlere çok teşekkür etti.

BİLSEM'in temel atma töreninde yapılacak olan bilim ve sanat merkeziyle ilgili bilgi veren Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Aydın'a ilk defa yapılması planlanan ilimizdeki üstün ve özel yetenekli çocuklarımızın yeteneklerini geliştirecek ilgilerini artıracak ve eğitimlerine katkıda bulunacak olan bu binanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Töre, geçen yıl ramazan ayında protokol imzası atılan ve bu sene de hayırlı bir günde ramazan ayının başlangıcında temeli atılacak olan BİLSEM'in Aydın'a hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. 2 bin 370 metre kare arsanın 880 metre karesine bodrum ve zeminle birlikte 6 kat olarak inşa edileceğini belirten Töre, binanın yapımında 2 milyon 30 bin 780 lira harcanacağını ve ihaleyi kazanan Petek İnşaatın 240 günde bitireceğini kaydetti. Aydın 'da göreve başladığım günden beri eğitimin niteliğini arttırmada ve eğitim öğretim ortamlarının iyileştirilmesinde desteklerini esirgemeyen Vali Kerem Al'a ve eğitim noktasında her türlü yardımı gösteren herkese teşekkür eden Töre, Cuma günü hayatını kaybeden Mustafa Kiriş Ortaokul Müdürü Mehmet Cumhur Candan'ı da anmayı unutmadı.

Aydın tarihin her döneminde iddiası olmuş bir il olduğunu belirten Vali Kerem Al ise, özellikle bu yıl eğitime yapılan yatırımların daha da hız kazandığı vurguladı. Vali Al, "Aydın'da bilim ve sanat konusunda bir gecikme yaşanmış. Bizler has bahçemizin güllerini en iyi şekilde yetiştireceğiz. Dünya'nın gidişatını değiştiren üstün yetenekli çocuklarımızı iyi yetiştirmek suretiyle muasır medeniyete ulaşmanın çabası içindeyiz. Bu yatırımı kendi adıma çok önemsiyorum" dedi.

Alindaların bu tür yerlerde yetişeceğine dikkat çeken Vali Al, Aydın Ticaret Borsası'na ayrı parantez açarak, "İlimizin her sorununda çok önemli hizmetler ifa ediyorlar. Her zaman her türlü desteklerini esirgemiyorlar. Kendilerine bugüne kadar sağladıkları ve sağlayacakları katlıları nedeniyle teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Törende yapılan konuşmaların ardından Aydın Bilim ve Sanat Merkezi'nin temeli Vali Al ve katılımcılar tarafından yapıldı. Törende Nazilli Belediyesi Mehter Takımı'nın sergilediği gösteriler ilgiyle izlendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BİLSEM Temeli Törenle Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement