Bingöl'de 69 Aileye 'Merhamet Eli' Uzandı - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de 69 Aileye 'Merhamet Eli' Uzandı

Bingöl\'de 69 Aileye \'Merhamet Eli\' Uzandı

Bingöl Merhamet Eli Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, şubat ayında 69 mağdur ve yardıma muhtaç aileye yardım etti.

04.03.2015 15:36  Güncelleme: 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl Merhamet Eli Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Merhamet Eli), Şubat ayında 69 mağdur ve yardıma muhtaç aileye yardımda bulundu.

Bingöl'de yaptığı hayırlı hizmetleriyle adını duyuran Umut Kervanı Platformu'na üye olan Merhamet Eli Derneği, Şubat ayında yaptığı çalışmalarla ilgili bir açıklama yaptı. Merhamet Eli Derneği Yönetim Kurulu üyesi İlhami Demir, Şubat ayında 8 Bin 398 TL tutarında yardım yaptıklarını belirtti. Demir, "Umut Kervanı Platformu üyesi Bingöl Merhamet Eli Derneği olarak Şubat Ayı içerisinde yapmış olduğumuz yardım faaliyetlerini halkımızla paylaşmak istiyoruz. Buna göre, 49 aileye gıda yardımında bulunduk. Bunun nakit karşılığı 3 bin 330 liradır. 14 aileye nakit yardımında bulunduk. Bunun toplamı 3 bin 508 liradır. 6 aileye 52 parça giyim yardımına aracı olduk. Bunun nakit karşılığı bin 560 liradır. Şubat ayı içerisinde yaptığımız yardımların toplam tutarı 8 bin 398 liradır. Bu yardımlarda katkısı ve emeği geçen tüm hayırseverlerden cenabı Allah razı olsun" dedi.

"ALLAH İÇİN BİR VERENE ALLAH İKİ KATINI VERİR"

İnfakta bereket olduğunu vurgulayan Demir, "Allah verene mutlaka daha fazlasıyla mukabelede bulunacaktır. Ben öyle bir Müslüman biliyorum. Önce kiradaydı. Bir evim olursa inşallah onu mutlaka Allah yolunda infak edeceğim diyordu. İlk evi kooperatifte bitti, arkadaşları otururken o kendisi evi sattı, dövize çevirdi ve Allah için onu harcadı biliyorum. İnanın ben şahidim ki Allah ona iki katı daha verdi. Hem de öyle verdi ki kendisi hiç emek sarf etmeden babasına yaptırdı ve şimdi oturuyor orada. Kaldı ki adam buna iman etti mi tamamdır. Allah verene vereceğim diyorsa verecektir, bunun için örneğe de gerek de yoktur. Allah bize çok veriyor, bize göre verdiklerinden az verdiklerine, biz de verelim ve şuna kesinlikle inanalım ki verdiğimizden çok daha fazlasını Allah bize verecektir. Bolca verene Allah bereket verecektir. Mesela bir eve misafir geliyor, ev sahibi ikram ediyor, bir şeyler yenilip içiliyor ve o evden zahirde bir şeyler eksiliyor. veya adam malının kırkta birini veriyor zekat olarak ve adamın malı zahiren eksiliyor. Memur aldığı maaşın on da birini almadım sayıyor, infak ediyor. Bütün bunlar zahiren malın eksilmesi gibi görünse de aslında bu adamın geriye kalan malı ona çok rahat yetiyor. İkinci olarak da onun eşyalarına dayanma özelliği veriyor. Ayakkabısı bir yıl dayanacakken iki yıl dayanıverir, elbisesi iki yılda eskiyecek yerde beş yıl dayanıverir. İnfak etmeyenlerin ara¬bası ta¬mir-haneden çıkmazken onun arabasına Allah dayanıklılık veriverir, berikisinin hanımı ve çocukları hasta haneden çıkmazken infak eden kişinin hanımına ve çocuklarına Allah sıhhat veriverir ve onunki ona bolca yetiverir. İşte buna bereket denir, Allah bunu dilediklerine veri¬verir. Ama bunu herkes anlayamaz, bunu ancak kendilerine Allah'ın hikmet verdikleri anlayabilir" şeklinde konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bingöl'de 69 Aileye 'Merhamet Eli' Uzandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement