'Bir Taş Masalı' Yarışması - Son Dakika
Güncel

'Bir Taş Masalı' Yarışması

\'Bir Taş Masalı\' Yarışması

Doğa Koleji 'Bir Taş Masalı' yarışmasında dereceye giren öğrenciler Floransa'da sanatla buluştu

17.12.2012 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrencilerinin sanatı ve yeteneklerini keşfetmeleri için özel bir ortam sunan Doğa Koleji, "Bir Taş Masalı" Heykel Yarışması'nın ikincisi sonuçlandı. Dereceye giren tasarımların sahipleri, Floransa seyahati ile ödüllendirdi. Doğa Koleji Öğrencileri 3-6 Aralık tarihleri arasında Floransa'da sanatın ve tarihin simgesi olan mekânlarda kültür, sanat ve tarihle iç içe dört gün geçirdi.

Doğa Koleji'nin, öğrencileri arasında düzenlediği "Bir Taş Masalı" isimli heykel tasarım yarışmasının ikincisi sonuçlandı. Öğrencilerin gaz beton maddesi üzerine yansıttıkları tasarımları, ülkemizin saygın tasarımcıları ve heykeltıraşları tarafından değerlendirildi ve en başarılı ilk üç öğrenci, 3-6 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Floransa gezisi ile ödüllendirildi. Öğrenciler, Floransa'da sanatın ve tarihin simgesi olan mekânlarda kültür, sanat ve tarihle iç içe dört gün geçirdi. Geçtiğimiz yıl da, ilk üçe giren öğrenciler Paris seyahati ile ödüllendirilmişti.

Doğal materyaller ile sanat

Öğrencilere taş işçiliğinin inceliklerini göstererek heykelin tasarım sürecinden uygulamaya hangi aşamalardan geçtiğini öğretmeyi; heykel sanatı, yaratıcılık ve tasarım gibi kavramlarla tanıştırmayı amaçlayan Taş Heykel Projesi Doğa Koleji'nin modern sanat atölyelerinde gerçekleşti. Yarışma sonucunda, 60 cm*25cm boyutunda gaz beton üzerine yaptıkları tasarımlarla dereceye giren 1.Selin Su Özön (Beykoz Doğa Koleji) 2. Cemre Şenyüz (Beykoz Doğa Koleji) 3.Bora Alper Yılmaz (Ataşehir Doğa Koleji) adlı öğrencilerin eserleri, yürütücü Koordinatörler Doç.Dr. Ferhat satıcı ve görsel sanatlar öğretmeni Mete Cirit ve heykeltıraşlar Serkan Yüksel, Suat Öğüt, Evren Erol tarafından 4.00 m*1.50m2 lik mermer bloklara işlendi.

Floransa'da kültür ve sanat ve tarihle dolu dört gün

Yarışmada dereceye giren Doğa Koleji öğrencileri Floransa'da kültür sanat ve tarih ile dolu dört gün geçirdiler. Dante, Boccaccio, Leonardo da Vinci, Botticelli, Michelangelo gibi sanat tarihinde iz bırakan isimlerin yaşadığı ve ölümsüz eserler bıraktığı Floransa, dünyada görülmek istenen şehirlerin başında geliyor. Bir Taş Masalı yarışmasında dereceye giren öğrenciler gezi boyunca, Michelangelo'nun eserlerini yakından görme, sanat galerilerinde ünlü ressam ve heykeltıraşların orijinal eserleriyle tanışma ve Floransa'nın turistik mekânlarını gezme fırsatı buldular.

İlk gün Santa Maria del Fiore onuruna 7.yy'da ilk temelleri atılan Duomo (Santa Maria) Kilisesi'ni ziyaret eden ekip, daha sonra Dünyanın en önemli ve ünlü müzelerinden olan Uffizi Galeri, Michelangelo'nun David, ve Botticelli'nin Madonna ve Çocuk gibi dünya çapında tanınan eserlerine ev sahipliği yapan Accademia Galeri, İkinci Dünya Savaşı'nda Floransa'da bombalanmayan tek köprü olması özelliğiyle şehrin en bilinen noktalarından olan Ponte Vecchio Köprüsü, Signoria Meydanı, Miracoli Meydanı'nı ve bu meydandaki mimari yapıları ziyaret ettiler. Ünlü Pisa Kulesi, Duomo Katedrali, Pisa Vaftizhanesi ve Camposanto Anıtı'nı da gezen Doğa Koleji ekibi, Toscana mutfağını da deneyimleme fırsatı buldu.

Heykellerinin hikayelerini anlattılar

Selin Su Ozon; Tasarımımda çarkları baz aldım. Makinalaşan toplumda insanları makinaların parçası olan çark olarak düşündüm. İkisinin de birbirlerine ihtiyacı var fakat bu birleşimde duygusuzlaşma ve makinanın metal soğukluğu da bulunuyor.

Cemre Şenyüz; Kübizmin kurucusu Picasso'nun eserlerinden ilham aldığım tasarımımda, saz çalan kadının hüzünlü duruşunun altındaki, özlem, beklenti, hayatın sert oluşu ve geri dönülmezlik ifadelerini keskin hatlarla sağlamaya çalıştım.

Bora Alper Yılmaz; İleriye bakan kadını, beklentileri olan fakat her şeye rağmen güçlü, dimdik ayakta duran biri gibi figürü soyutlayarak gerçekleştirdiğim çalışmamda kadının yüz hatlarının olmayışı orada her bakan kişinin kendi ya da benzetmek istediği kişiyi görmesi için boş bıraktım.

Sanat Doğa'nın bir parçası

Öğrencilerini sadece sınavlara değil hayata hazırlayan Doğa Koleji, sanatın ve sporun birçok dalında öğrencilerini destekliyor. Öğrenciler, heykelden ebru sanatına, resimden fotoğrafa kadar pek çok alanda ulusal ve uluslararası başarıya sahip. Doğa Koleji, çoklu zekâ kuramını ışığında anaokulu çağından itibaren çocukların yeteneklerini keşfederek, onlara geleceğin sanatçıları, müzisyenleri, sporcuları akademisyenleri ve başarılı yöneticileri olmaları konusunda destek veriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bir Taş Masalı' Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement