Birgi Belediye Başkanı Şener, Hırvatistan'da - Son Dakika
Yerel

Birgi Belediye Başkanı Şener, Hırvatistan'da

Birgi Belediye Başkanı Şener, Hırvatistan\'da

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı tarihi Birgi Belde Belediye Başkanı Muhittin Cumhur Şener Avrupa Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılmak için Hırvatistan'ın Dubrovnik kentine hareket etti.

03.10.2012 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı tarihi Birgi Belde Belediye Başkanı Muhittin Cumhur Şener Avrupa Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılmak için Hırvatistan'ın Dubrovnik kentine hareket etti.

Avrupa Tarihi Kentler Birliği himayesi, Hırvatistan Tarihi Kentler Birliği'nin ev sahipliğinde 4-5 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Tarihi Kentler Birliği Konferansına katılmadan önce bir açıklama yapan Şener, Avrupa Tarihi Kentler Birliği'nin 'Avrupa Bir Ortak Miras' kampanyası çerçevesinde yürütülen projelerden birisi olduğunu belirterek, Birgi'nin de bu çalışmanın içinde yer aldığını söyledi.

Tarihi ve doğal çevre korumasına yerel yönetim politikalarında önem ve ağırlık verilen kentlerin Tarihi Kentler Birliği'ne olabildiğini belirten Şener, şöyle konuştu: "1990 yılında İzmir I Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından sit alanı ilan edilerek korumaya alınan beldemiz 2000 yılında kurulan Tarihi Kentler Birliği kurucu üyesi olarak üstlendiği misyonu 2002 yılından bu yana yürüttüğü kültür varlıkları restorasyonları ve sokak sağlıklaştırma hizmetleri ile sürdürmektedir. Bu çalışmaların turizm açısından yararlı sonuçlar vermesi, uluslararası boyutta beldemizin tanıtılabilmesi ve yapılan çalışmalarda yeni kaynakların bulunabilmesi açısından, beldemiz de belediye meclisimizin 4 Mart 2011 tarih ve 12 sayılı kararına istinaden Avrupa Tarihi Kentler Birliği üyesi olmak üzere başvurusu yapmıştık. Üyelik başvurumuz kabul edilmiş idi. Bu toplantının da kentimizin tanıtımı için yararlı bir toplantı olacağına inanıyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Birgi Belediye Başkanı Şener, Hırvatistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement