Birlik Başkanı Tunca'dan Düve Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Birlik Başkanı Tunca'dan Düve Uyarısı

Birlik Başkanı Tunca\'dan Düve Uyarısı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kurbanlık dişi düve kesimine yasak getirdiğini ifade eden Manisa Süt Üreticileri Birlik Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, dişi düvenin ülke ve süt hayvancılığı için değerli olduğunu söyledi.

28.08.2017 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kurbanlık dişi düve kesimine yasak getirdiğini ifade eden Manisa Süt Üreticileri Birlik Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, dişi düvenin ülke ve süt hayvancılığı için değerli olduğunu söyledi.

Manisa Süt Üreticileri Birlik Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, Kurban Bayramı öncesi yaptığı uyarıyla dişi düve kesilmemesi gerektiğini vurguladı. Sürünün geleceği olan düvelerin kolay yetişmediğini dile getiren Birlik Tunca "Bir düve ülke ve çiftlik hayvancılığı için değerlidir. Bundan dolayı düvenin herhangi bir sebep olmaksızın kesime gitmesi ve kurbanlık olarak kesilmesi sürü geleceği ve ülke hayvancılığı için sıkıntı yaratabilir. Elbette verimli olmayan, damızlık değeri bulunmayan, tohumlama yapılmasına rağmen gebe kalmayan ya da üst üste düşük yapan bu tipteki hayvanlar, hekim raporuyla kontrollü biçimde kesilebilir. Ancak bunun dışında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız Kurban Bayramında dişi hayvan kesimini yasaklamış, doğacak zararların önüne geçmeyi hedeflemiştir" dedi. Dişi düvelerin kesilerek ülke ekonomisine fayda sağlanamayacağını söyleyen Tunca, "Hayvan sayımızın artırılmasında düve çok önemlidir. Dişi düvenin gebe kalması işletme için bir kar sağlamasının yanında ülkenin hayvan varlığını da arttıracaktır. Dişi hayvanın kurban edilmesi sırasında hayvanın kesim anında bir yavru çıkması herkesi üzecektir. Kurban keseceklerin dişi hayvan almamalarını ya da satacak olan kişilerinde alınan bu karar doğrultusunda dişi hayvan satmamalarını talep ediyoruz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Birlik Başkanı Tunca'dan Düve Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement