Bişder Heyeti Yurda Döndü - Son Dakika
Yerel

Bişder Heyeti Yurda Döndü

Bişder Heyeti Yurda Döndü

yurda döndü.CEBİT Fuarı kapsamında Almanya ve Hollanda'ya iş gezisi organize eden BİŞDER, olumlu neticeler alarak yurda döndü.

12.03.2013 17:02

Balkan iş dünyası dayanışma derneği BİŞDER tarafından organize edilen Almanya/ Hollanda yatırım ve ticaret heyeti, yurtdışında gerçekleştirdiği temaslarını tamamlayarak

yurda döndü.

CEBİT Fuarı kapsamında Almanya ve Hollanda'ya iş gezisi organize eden BİŞDER, olumlu neticeler alarak yurda döndü.

Dünyanın en büyük bilgisayar ve teknolojileri fuarı olan CEBİT'e katılmak amacıyla yola çıkan 15 kişilik heyet, Köln-Amsterdam-Rotterdam ve Lahey kentlerinde ticari ilişkiler kurmak üzere çıktıkları yolda oldukça verimli bir organizasyona imza attılar.

CEBİT fuar ziyaretinin ardından Köln'e geçen heyet, burada 100 yılı aşkındır faaliyette bulunan Ford otomotiv fabrikasına teknik bir gezide bulundular. Yaklaşık 3 saat süren fabrika ziyaretinde katılımcılara firma hakkında bir sunum yapılmasının ardından otomasyon süreci ilk merhaleden son aşamasına kadar gösterildi. 86 saniye de bir arabanın üretildiği fabrikada 960 Robot birbiriyle eşgüdümlü olarak insan unsuru işin içine katılmadan çalışması katılımcıların dikkatini çekti.

Ford fabrika ziyaretinin ardından Rotterdam ve Amsterdam'da faaliyet gösteren Amsterdam Genç İş Adamları AGİAD ve Hollanda İş Adamları Derneği HOGİAF yetkilileri ile de bir görüşme yapan heyet iki ülke arasında ticaretin nasıl işlediği, burada faaliyetlerin nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Yapılan ziyaretler çerçevesinde Edirne heyeti içerisinde bulunan Keçecizade Kurabiyeleri firma sahibi Metin Keçeci, dernek yetkililerinin organize ettiği ikili görüşmelerde Amsterdam'da faaliyette bulunan 7 adet mağazası bulunan bir zincir mağazada Edirne'nin yerel tatlarından olan kurabiye, badem ezmesi ve çifte kavrulmuş lokum satışı için ön anlaşmaya vardılar. Metin Keçeci "Keçecizade markasının Edirne'nin dışında Amsterdam'da da bulunabilecek olması oldukça önemli bir gelişme. Bize bu görüşme imkanını veren BİŞDER'e ve yetkililerine teşekkür ederim" dedi.

İş Gezisini değerlendiren BİŞDER Genel Sekreteri Yasin Atik, "2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefini gerçekleştirme adına Edirne'den yeni yeni ihracatçı firmaları oluşturmak için gerçekleştirdiğimiz geziler meyvelerini vermeye başladı. Keçecizade firmasının ürünleri Dünya'nın her yerine götürülebilecek bir ürün. Geç kalınmış bu ticari ilişkiler Derneğimiz tarafından daha da hızlandırılarak devam edecektir. Bütün katılımcılara teşekkür ederim " dedi.

12.03.2013 16: 42: 41

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bişder Heyeti Yurda Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement