Bist 100 Endeksi Kar Realizasyonları İle Hafif Geriledi - Son Dakika
Güncel

Bist 100 Endeksi Kar Realizasyonları İle Hafif Geriledi

BIST 100 Endeksi dün, tarihi zirve seviyelerinden işlem görmesi nedeniyle yaşanan hafif kar realizasyonu eşliğinde günü %0,6 düşüşle 106,736 seviyesinden tamamladı.

21.07.2017 09:23

BIST Bankacılık Endeksi %1,2, BIST Sanayi Endeksi ise %0,4 oranında geriledi. Ayrıca, dün Avrupa Merkez Bankası toplantısı ve sonrasında Başkan Draghi'nin konuşması takip edildi. Avrupa Merkez Bankası, gevşek para politikasında değişikliğe gitmeyerek faiz oranını %0,00'da sabit bıraktı. Başkan Draghi ise, büyümeye yönelik risklerin büyük ölçüde dengelendiğini ve enflasyonda sürdürülebilir toparlanma olana kadar genişlemeye hala ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

FİTCH NOT DEĞERLENDİRMESİ ÖNCESİ YATAY SEYİR…

Bugün global bazda önemli gündem maddesi bulunmazken, yurtiçinde önemli gündem kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirmesi olacak. Mevcut durumda, Türkiye'nin kredi notu BB+ ile yatırım yapılabilir ülke seviyesinin bir basamak altında bulunmakla beraber not görünümü durağan. Biz, Fitch'in ülke ekonomisindeki iyileşmelere vurgu yapsa da kredi notunda veya görünümünde bir değişiklik yapmasını beklememekteyiz. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasalarında ise yatayda. BIST 100 Endeksi'nin bugün Fitch'in not değerlendirmesi öncesinde yatırımcıların temkinli davranmasıyla yatayda başlamasını ve gün içerisinde yatayda kalmasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

SAHOL…Sınırlı Negatif… Özcan Sabancı, şirketteki 52 milyon hissesini (yaklaşık 168.8 milyon USD) hızlandırılmış ön talep yöntemiyle satmayı planlamakta. Satış, şirketin toplam hisselerinin %2,55'ine denk geliyor. (Business HT)

GARAN…Nötr… Şirket, İpotekli Menkul Kıymet İhracı programı kapsamında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile yeşil binaların finansmanında kullanılmak üzere 5 yıl vadeli 75 milyon Euro karşılığı TL tutarında finansman sağlamak üzere sözleşme imzaladığını açıkladı. (KAP)

KOZAL…Sınırlı Pozitif… Şirket, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından tesis edilen ve şirket uhdesinde bulunan henüz faaliyete geçmemiş maden ruhsatlarının iptal edildiğini açıklamıştı. Şirket, söz konusu iptal işlemlerine karşı İdare Mahkemesi nezdinde açılmış olan 2 iptal davasının şirket lehine sonuçlandığını bildirdi. (KAP)

EKGYO…Nötr…/IDGYO…Sınırlı Pozitif… Emlak Konut GYO, İstanbul Şile Çavuş Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı işi ihalesi kapsamında en iyi teklifin İdealist GYO (IDGYO) tarafından verildiğini açıkladı. Toplam gelirin 83.5 milyon TL olduğu ve Emlak Konut GYO'nun gelir payının 15 milyon TL olduğunu belirtildi. (KAP)

Beyaz Eşya Sektörü…Nötr… Ocak – Haziran 2017 döneminde beyaz eşya iç satışlar %27 artışla 4.4 milyon adet; ihracat %2 artışla 9.4 milyon adet; üretim ise %9 artışla yaklaşık 14 milyon adet olarak gerçekleşti. (CNN Türk)

Havacılık Sektörü…Sınırlı Pozitif… İngiltere'nin Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Bakan Çavuşoğlu'nu arayarak elektronik cihaz yasağını kaldırılmakta olduklarını söyledi. (Anadolu Ajansı)

BIST 30 Kontratı

Ağustos vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi'ne paralel olarak günü %0,8 düşüşle 133,675 seviyesinden tamamladı.
Ağustos vadeli kontratın, gün içerisinde 133,000 – 134,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD'de siyasi atmosferde görülen tedirginlik sonrası haftanın genelinde gelişen ülke para birimleri karşısında önemli ölçüde değer kaybeden ABD Doları dün de zayıf seyir izledi. Gelişen ülke para birimlerinin birçoğu dolar karşısında değer kazanırken, Türk Lirası'nda sınırlı negatif ayrışma görüldü. Türk Lirası günü dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz haftalarda global bazda tahvil faizlerindeki yükselişin ve merkez bankası yetkililerin küresel likiditeyi azaltmaya yönelik söylemleri nedeniyle satış baskısı ile karşılaşan altın, yeni haftada ABD'de siyasi atmosferde görülen tedirginlik sonrası değer kaybeden ABD dolarını ve dünya genelinde bol likidite ortamının devam edecek olmasını yükseliş fırsatı olarak değerlendirdi. Altın dünü dolar karşısında %0,26 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD'de siyasi atmosferde görülen tedirginlik sonrası haftanın genelinde gelişmiş ülke para birimleri karşısında önemli ölçüde değer kaybeden ABD Doları dün de söz konusu ülke para birimleri karşısında zayıf seyir izledi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları sonrasında euro dolar karşısında değer kazanırken, euro G10 para birimleri arasında dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimi oldu. Euro günü dolar karşısında %1,01 değer kazancı ile tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bist 100 Endeksi Kar Realizasyonları İle Hafif Geriledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement