Bize Destek Olursanız Amazon'a Dokunmam - Son Dakika
Dünya

Bize Destek Olursanız Amazon'a Dokunmam

Bize Destek Olursanız Amazon\'a Dokunmam

Ekvador Hükümeti, Desteklenmesi Durumunda Amazon Ormanlarında Petrol Aramayacağını İfade Etti.

15.02.2010 01:44

Ekvador hükümeti, dünyanın ülkelerini ekonomik açıdan desteklemesi durumunda Amazon ormanlarında petrol aramayacağını ifade etti. Dünyanın akciğeri kabul edilen Amazonlarda 850 milyon varil petrol rezervi olduğu tahmin ediliyor. Petrol aranması durumunda ormanlar mahvolacak.

GÜNEY Amerika ülkesi Ekvador, Amazon ormanlarında petrol aramamamak için dünyanın kendisini ekonomik yönden desteklemesini istiyor. Yeryüzünün en zengin bitki örtüsüne sahip Amazonlarda petrol aranması durumunda ekolojik dengenin tahrip olacağı biliniyor.

“Dünyanın akciğeri” sayılan Amazon’da 850 milyon varil petrol rezervi olduğu sanılıyor. Bu rezervin çıkarılıp ihraç edilmesi durumunda Ekvador’un kasasına 6 milyar dolar girecek. Ancak petrol çıkarılırken tropik ormanlar tahrip olacak, üstelik çıkan petrol yüzünden atmosfere 410 milyon ton karbondioksit salınacak.

Yasuni Paktı için tur

OPEC üyesi ülke, dünyanın gerekli yardımı yapması durumunda bu petrole dokunmayacağına dair söz verdi. Yasuni Paktı çerçevesinde bir anlaşmaya varmak üzere çalışmalara başlayan Devlet Başkanı Yardımcısı Lenin Moreno, destek aramak için bu ay içerisinde Türkiye, İran ve Dubai’yi ziyaret edecek. Potansiyel bağışçılar arasında Almanya, Belçika ve İspanya var.

Eski Dışişleri Bakanı Fander Falconi, Devlet Başkanı Rafael Correa tarafından “projeyle yeteri kadar ilgilenmediği” iddiasıyla suçlanmış ve bunun arkasından da istifa etmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Bize Destek Olursanız Amazon'a Dokunmam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement