BM'den İngiltere'deki Yoksulluk Sorunu İçin Özel Temsilci - Son Dakika
Güncel

BM'den İngiltere'deki Yoksulluk Sorunu İçin Özel Temsilci

Birleşmiş Milletler (BM) Özel Raportörü Philip Alston, İngiliz hükümetinin yoksulluk ile mücadeledeki çabalarını yerinde incelemek üzere Birleşik Krallık’a ziyaret düzenleyecek.

01.11.2018 18:15

Birleşmiş Milletler (BM) Özel Raportörü Philip Alston, İngiliz hükümetinin yoksulluk ile mücadeledeki çabalarını yerinde incelemek üzere Birleşik Krallık'a ziyaret düzenleyecek.

Birleşmiş Milletlerin (BM) Aşırı Yoksullukla Mücadele ve İnsan Hakları Özel Raportörü Philip Alston'un, İngiliz hükümetinin yoksulluk ile mücadeledeki çabalarını yerinde incelemek üzere Birleşik Krallık'a, 5-16 Kasım tarihlerinde ziyaret düzenleyeceği duyuruldu. Alston'un ziyareti öncesi BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği tarafından ziyarete ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada Özel Temsilcinin 2 haftalık programı boyunca İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler'i ziyaret ederek, konu hakkında hükümet yetkilileri, akademisyenler, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile görüşeceği aktarıldı. Açıklamada Alston'un, "Birleşik Krallık dünyanın en zengin ülkelerinden biri ama milyonlarca insan hala burada yoksulluk içinde yaşıyor" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Açıklamada Özel Temsilci Alston'un " Hükümet geçtiğimiz on yıl içerisinde sosyal korunma alanında gözle görülür değişiklikler yaptı. Ben ise bunun yoksulluk içinde yaşayan insanlar üzerindeki etkisine ve bu insanların temel haklarına dair farkındalıklarına yakından bakacağım" şeklinde konuştuğu vurgulandı. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel BM'den İngiltere'deki Yoksulluk Sorunu İçin Özel Temsilci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement